lab501.ro

Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

Scris de: , in categoria: Notebook, in 12 April, 2012.

 

Teste SSD

 

Din pacate, aprecierea performantelor unitatii de stocare in cazul unui ultrabook nu poate fi realizata folosind teste practice, lipsind un al doilea SSD de pe / pe care sa facem teste practice de citire sau scriere. Testarea practica folosind o unitate de stocare externa ar fi limitata de caracteristicile porturilor USB, deci nu ar fi reprezentativa pentru SSD-ul inclus in produsul testat.

Prin urmare, pentru testarea unitatii de stocare am folosit 3 benchmark-uri sintetice, mai precis HD Tune Pro 5.0, ATTO Bench si Crystal Disk Mark 3.0.1, aceste aplicatii fiind reprezentative atat pentru HDD-uri cat si pentru SSD-uri. In cazul testului de fata, ne-a interesat performanta SSD-ului mSATA utilizat pentru instalarea sistemului de operare si al programelor.

 

 

 

 

Cei de la Maguay s-au folosit cu succes de posibilitatile oferite de portul mSATA, utilizarea unui SSD de 32GB pentru sistemul de operare si pentru programe fiind o solutie foarte eleganta de a oferi o viteza mare de lucru, precum si o latenta foarte redusa, in conditiile in care pastram capacitatea mare de stocare cu ajutorul HDD-ului de 250GB. Practic, in acest mod putem obtine o solutie cu performante foarte bune (performanta SSD-urilor de acum ~1 an), capacitate de stocare mare (oferita de HDD) si un pret destul de redus. Personal, desi varianta de 2499 RON dotata exclusiv cu HDD are un pret foarte atragator, m-as orienta fie inspre configuratia din acest test (daca vrem si viteza si capacitate mare de stocare), fie inspre o varianta dotata cu un SSD de 120GB, daca vrem viteza si portabilitate si nu avem nevoie atat de mult de o stocare generoasa la purtator.

 

Comentarii

5 comentarii la: Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

 1. Foarte bună recenzia. Tare-s curios cum se vor îmbunătăţi recenziile după ce vă soseşte colorimetrul. :) Mi-ar fi plăcut să văd performanţa acestui ultrabook în comparaţie cu un notebook obişnuit MyWay sau al altui ultrabook pentru că măsurătorile nu spun mare lucru fără nişte valori de referinţă. Abia aştept testarea produsului final.

  P.S. Distanţierul “m-a spart”. =))

 2. Radu Neagu a scris pe:

  Bre, termometru ala e cu infrarosu, laserul ala e doar pentru pozitionarea corecta, ca sa stii unde citesti temperatura :)

 3. Monstru Post author a scris pe:

  First world problems…

 4. Radu Neagu a scris pe:

  Oohh, that’s below the belt :)

 5. neagu elea a scris pe:

  Buna ziua ,

  Raspunsul la intrebarea “Ce contrast masurat are display-ul lui MyWay U1401i ?” este 413:1 .

  “Ce ai face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ai castiga?”

  :) ce gand frumos … Cu siguranta cred ca as exagera cu bucuria ca l-am castigat si as spune probabil la toti cunoscutii mei iar dupa aceea probabil mi-as duce leptopul vechi la reparat pentru al face cadou unei persoane care isi doreste dar momentan nu are posibilitatea sa-si cumpere

Lasa-ne un comentariu: