lab501.ro

Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

Scris de: , in categoria: Notebook, in 12 April, 2012.

 

Constructie si dotari

Un alt aspect pe care il voi repeta pe parcursul acestui articol este ca produsul testat de noi efectiv este versiunea 0.99 BETA, adica nu este varianta pe care o veti putea achizitiona in retail. Inainte de CeBIT, cei de la Maguay au produs o serie de sample-uri, pentru a le arata publicului, partenerilor si membrilor presei IT. In urma feedback-ului primit, o serie de aspecte au fost imbunatatite, prin urmare versiunea finala beneficiaza de un procesor mai puternic, de o tastatura imbunanatatita si de o baza modificata. Prin urmare, trebuie sa tinem cont pe parcursul acestui articol ca anumite aspecte pe care le vom semnala (si pe care le-am semnalat deja de ceva vreme celor de la Maguay) au fost imbunatatite corespunzator in versiunea retail.

Primul aspect care ne atrage atentia este design-ul lui U1401i, care il diferentiaza de majoritatea ultrabook-urilor de pe piata. Cei de la Maguay au ales pentru constructia capacului un plastic dur, de culoare maro, dotat cu o textura placuta. Dezavantajul fata de utilizarea aluminiului consta in greutatea si in grosimea putin mai mari decat a altor dispozitive de gen. Avantajul major vine din soliditatea constructiei, U1401i fiind unul dintre cele mai solide ultrabook-uri pe care am pus mana pana acum. Ecranul nu se indoaie in nici o directie, ceea ce reprezinta un mare avantaj fata de anumite modele, de exemplu Toshiba Z830, un ultrabook de doua ori mai scump, mai subtire, mai usor, dar al carui ecran imi este pur si simplu frica sa il ating, datorita fragilitatii capacului din aluminiu.

 

 


Asa cum spuneam, capacul inferior va fi modificat in versiunea retail. In cazul modelului testat de noi, avem de-a face cu un capac din plastic negru, dotat cu 7 fante de aerisire. Ca si aspect, din acest unghi U1401i seamana mai mult cu un notebook normal, nu cu un Ultrabook, lesne de inteles de ce aceasta parte a suferit modificari in versiunea retail.

Nici la capitolul grosime nu intalnim caracteristicile pe care le-am vazut pana acum la majoritatea ultrabook-urilor, MyWay U1401i avand o grosime de 20.9mm. Ceea ce trebuie insa sa retinem este ca avem de-a face cu un ultrabook de 14″, nu de 11 sau 13″, si prin urmare dimensiunile ultrabook-ului Maguay (338.7 x 230 x 20.9mm) se incadreaza in specificatiile Intel. Greutatea versiunii BETA este insa mai mare decat ceea ce vom vedea in retail (1,69KG fata de 1,59KG), iar din acest punct de vedere, Maguay MyWay U1401i este cel mai greu ultrabook pe care am pus mana pana acum.

 

 

 

Pe latura din stanga sunt dispusi doi conectori USB 2.0, conectorul RJ45, iesirea pentru casti, precum si conectorul adaptorului la priza. Pe partea opusa, U1401i este dotat cu un conector USB 2.0, o iesire video D-SUB, o iesire video HDMI, precum si cu un card-reader, dotare care lipseste de pe multe ultrabook-uri. Singurul lucru pe care as fi dorit sa il vad in plus ar fi fost un conector USB 3.0 in locul unuia dintre cei 3 conectori USB 2.0.

 

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

 1. Foarte bună recenzia. Tare-s curios cum se vor îmbunătăţi recenziile după ce vă soseşte colorimetrul. :) Mi-ar fi plăcut să văd performanţa acestui ultrabook în comparaţie cu un notebook obişnuit MyWay sau al altui ultrabook pentru că măsurătorile nu spun mare lucru fără nişte valori de referinţă. Abia aştept testarea produsului final.

  P.S. Distanţierul “m-a spart”. =))

 2. Radu Neagu a scris pe:

  Bre, termometru ala e cu infrarosu, laserul ala e doar pentru pozitionarea corecta, ca sa stii unde citesti temperatura :)

 3. Monstru Post author a scris pe:

  First world problems…

 4. Radu Neagu a scris pe:

  Oohh, that’s below the belt :)

 5. neagu elea a scris pe:

  Buna ziua ,

  Raspunsul la intrebarea “Ce contrast masurat are display-ul lui MyWay U1401i ?” este 413:1 .

  “Ce ai face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ai castiga?”

  :) ce gand frumos … Cu siguranta cred ca as exagera cu bucuria ca l-am castigat si as spune probabil la toti cunoscutii mei iar dupa aceea probabil mi-as duce leptopul vechi la reparat pentru al face cadou unei persoane care isi doreste dar momentan nu are posibilitatea sa-si cumpere

Lasa-ne un comentariu: