lab501.ro

Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

Scris de: , in categoria: Notebook, in 12 April, 2012.

 

Teste CPU – Sintetice

 

Pentru testarea performantelor procesorului Intel Core i3 2357M (dual-core, tactat la 1,3 GHz / HD 3000) am folosit o suita de aplicatii prin care am incercat pe de o parte sa apreciem performanta intr-un sistem de referinta care sa permita usor realizarea unor comparatii ulterioare (adica benchmark-uri sintetice, constand in SuperPi, WPrime, Cinebench si PCMark 7), iar pe de alta parte am testat in aplicatii uzuale, care ne pot ajuta sa ne formam o idee asupra tipului de utilizator pentru care un astfel de dispozitiv este potrivit (x264HD 4.0 foloseste un algoritm de encodare video care poate fi utilizat de oricine, Handbrake 0.9.6 este unul dintre cele mai populare programe pentru codarea materialului video in diverse formate, IrfanView reprezinta o utilizare tipica pentru orice posesor de PC sau portabil, adica manipularea fotografiilor, iar Adobe Photoshop este un test care face diferenta intre portabilele puternice, pe care pot fi rulate majoritatea aplicatiilor comod, si cele mai putin puternice, in cazul carora rularea unor astfel de aplicatii nu este recomandat.

Prin urmare, cei interesati de editarea avansata a imaginilor (Photoshop), encodare video (Handbrake, x264 HD), prelucrare 3D (RayTracing in Cinebench) si editare simpla de imagini (IrfanView) isi pot da seama cu usurinta daca produsul testat de noi corespunde sau nu exigentelor lor, sau este nevoie sa se orienteze inspre alt produs. Am ales aceste aplicatii deoarece sunt cele care chiar pot face diferenta intre portabile, spre deosebire de editarea de documente si navigarea pe internet, care pot fi realizate cu ajutorul oricarui netbook, de exemplu. Oricum, pentru o utilizare de tip general, care include si aceste aspecte, rulam PCMark 7.

 

 

 

 

 

In SuperPi, WPrime si Cinebench CPU, performanta lui U1401i este aproximativ jumatate din ceea ce am vazut in cazul lui IdeaPad U300S. Acest lucru are o explicatie simpla – diferenta considerabila de frecventa intre procesoarele utilizate in cele doua dispozitive, Core i7-ul din U300S urcand in mod single-threaded si pana la 2900MHz. Asa cum este si normal, in acest tip de aplicatii, care depind strict de frecventa procesorului, performanta este direct proportionala cu aceasta.

Pe de alta parte, in PCMark 7 de exemplu, diferenta de performanta este mai redusa (desi este semnificativa), aici intrand in calcul si alti parametrii. Oricum, in PCMark SSD-ul mai rapid inclus in U300S are de asemenea un cuvant greu de spus. Per total, performanta in testele sintetice nu este foarte buna, insa trebuie sa tinem cont de doua aspecte – performanta produsului retail va fi cu aproximativ 25% mai mare, pe de o parte, iar pe de alta parte, vorbim de un ultrabook de 2700 RON, nu de unul de 5700 RON. Diferenta mi se pare absolut justificabila, daca punem in balanta aceste doua aspecte.

 

Comentarii

5 comentarii la: Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

 1. Foarte bună recenzia. Tare-s curios cum se vor îmbunătăţi recenziile după ce vă soseşte colorimetrul. :) Mi-ar fi plăcut să văd performanţa acestui ultrabook în comparaţie cu un notebook obişnuit MyWay sau al altui ultrabook pentru că măsurătorile nu spun mare lucru fără nişte valori de referinţă. Abia aştept testarea produsului final.

  P.S. Distanţierul “m-a spart”. =))

 2. Radu Neagu a scris pe:

  Bre, termometru ala e cu infrarosu, laserul ala e doar pentru pozitionarea corecta, ca sa stii unde citesti temperatura :)

 3. Monstru Post author a scris pe:

  First world problems…

 4. Radu Neagu a scris pe:

  Oohh, that’s below the belt :)

 5. neagu elea a scris pe:

  Buna ziua ,

  Raspunsul la intrebarea “Ce contrast masurat are display-ul lui MyWay U1401i ?” este 413:1 .

  “Ce ai face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ai castiga?”

  :) ce gand frumos … Cu siguranta cred ca as exagera cu bucuria ca l-am castigat si as spune probabil la toti cunoscutii mei iar dupa aceea probabil mi-as duce leptopul vechi la reparat pentru al face cadou unei persoane care isi doreste dar momentan nu are posibilitatea sa-si cumpere

Lasa-ne un comentariu: