lab501.ro

Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

Scris de: , in categoria: Notebook, in 12 April, 2012.

 

Autonomie

Am testat autonomia in functie de cele trei profile standard de performanta disponibile in Windows 7, si anume High Performance, Balanced si Power Saver. Testele corespunzatoare acestor profile in PowerMark sunt Entertainment (pentru High Performance) care ruleaza o succesiune de secvente video si 3D; Productivity (Balanced in Windows 7) care alterneaza secventele video cu browsing-ul si aplicatile office Word si Excel; Balanced (Power Saver) simuleaza tipul de munca office prin browsing si aplicatii office (Word, Excel). Toate testele au fost lansate cu bateria la 100%, finalizarea testului facandu-se in momenul in care bateria se descarca in proportie de 81-84%.

Testul Entertainment a rulat pe profilul High Performance cu luminozitate 100% si Wi-Fi on.

 

 

Testul Balanced a rulat pe profilul Balanced in Windows 7 cu luminozitatea la 70% si Wi-Fi on.

 

Testul Productivity a rulat pe profilul Power Saver cu luminozitatea la 50% si Wi-Fi on.

 

 

Pentru a vedea exact cat tine bateria in cazul in care rulam un joc si in cazul in care ne uitam la un film HD 720p, am rulat si doua teste practice. Pentru testul de gaming am folosit aplicatia de benchmark din FarCry 2 in loop cu aceleasi setari cu care am testat performantele graficii integrate. Pentru testul video am folosit un film HD 720p rulat in loop pana cand bateria atinge nivelul de 10%. Ambele teste au fost lansate cu bateria la 100% si au rulat pana cand bateria a atins 10%. Luminozitatea a fost setata la 100% si Wi-Fi on in cazul testului de gaming si cu Wi-Fi off in cazul testului video.

 

 

Conform standardelor noastre, sau mai bine zis cum credem noi ca ar trebui sa se comporte un ultraportabil in 2012, autonomia lui U1401i nu este multumitoare. Pe de alta parte, autonomia se incadreaza exact in ceea ce am vazut si in cazul altor ultrabook-uri, cu un plus poate pe partea de gaming, unde in cazul in care rulam Diablo 3 ne putem astepta la cifre si mai bune decat cele din graficul de mai sus. In practica, putem utiliza U1401i pentru a viziona continut video timp de 3 ore si 40 de minute, sau pentru web-browsing si aplicatii de tip office, pentru 5 ore si 38 de minute, multumitor daca ne gandim ca vorbim despre un device pe care putem rula Photoshop sau Diablo 3.

 

Comentarii

5 comentarii la: Maguay MyWay U1401i – Ultrabook made in Romania

 1. Foarte bună recenzia. Tare-s curios cum se vor îmbunătăţi recenziile după ce vă soseşte colorimetrul. :) Mi-ar fi plăcut să văd performanţa acestui ultrabook în comparaţie cu un notebook obişnuit MyWay sau al altui ultrabook pentru că măsurătorile nu spun mare lucru fără nişte valori de referinţă. Abia aştept testarea produsului final.

  P.S. Distanţierul “m-a spart”. =))

 2. Radu Neagu a scris pe:

  Bre, termometru ala e cu infrarosu, laserul ala e doar pentru pozitionarea corecta, ca sa stii unde citesti temperatura :)

 3. Monstru Post author a scris pe:

  First world problems…

 4. Radu Neagu a scris pe:

  Oohh, that’s below the belt :)

 5. neagu elea a scris pe:

  Buna ziua ,

  Raspunsul la intrebarea “Ce contrast masurat are display-ul lui MyWay U1401i ?” este 413:1 .

  “Ce ai face cu MyWay U1401i in prima zi dupa ce l-ai castiga?”

  :) ce gand frumos … Cu siguranta cred ca as exagera cu bucuria ca l-am castigat si as spune probabil la toti cunoscutii mei iar dupa aceea probabil mi-as duce leptopul vechi la reparat pentru al face cadou unei persoane care isi doreste dar momentan nu are posibilitatea sa-si cumpere

Lasa-ne un comentariu: