Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Muzeul Vaticanului, Capela Sixtina
Si iata ca din antichitate sarim din nou in timp, de data aceasta in 1506, cand Papa Iulius al II-lea achizitiona sculptura Laocoon si Fii, la recomandarea lui Michelangelo, punand astfel bazele unei colectii de arta care depaseste 70000 de piese in zilele noastre, de la sculpturi antice, opere de arta renascentiste, broderii si harti vechi si pana la picturi moderne. Astfel, aici gasim opere de arta inestimabile, de la Leochares si Agesander si pana la Leonardo DaVinci, Michelangelo, Rafael si Caravaggio, in 1973 fiind adaugate si picturi si sculpturi realizate de Van Gogh, Gauguin, Chagall, Dali sau Picasso.
Toate acestea sunt organizate sub denumirea Muzeele Vaticanului, care includ de asemenea si celebra Capela Sixtina, in care, din pacate, fotografiatul este interzis, deci nu va pot prezenta imagini de acolo. Tehnic vorbind, masura este retrograda, in conditiile in care doar fotografia cu blit dauneaza picturilor vechi, iar in alte locatii care gazduiesc astfel de capodopere, cum ar fi Luvrul, fotografiatul este permis. Desigur, in calitate de simpli vizitatori am respectat regulile gazdelor si ne-am bucurat de Capela Sixtina in mod traditional, doar cu privirea.
Comentarii
Ah, Roma, cetatea eterna! Am fost de 2 ori si sigur revin. Merita din plin! Doar o întrebare : cum de ati putut manca atat? Noi am fost in mai, si din cauza căldurii nu prea ne-a trebuit, asa ca am ratat multe
Pai… e destul de simplu… mancarea din articol este pentru 4 oameni, cu doua mese pe zi (pranz si cina). Nu este chiar atat de mult :)