lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 27 July, 2022.

Colosseum si Arcul lui Constantin

 
Ehehei, dragii monstrului, Roma este plina de vestigii istorice, arta si arhitectura, astfel incat aproape nu poti sa faci un pas in centrul vechi al orasului fara sa vezi ceva interesant. Cu toate acestea, exista si acel tip de vestigii care fac parte pur si simplu din alta categorie, care iti transmit o traire atat de puternica incat esti imediat impresionat, intr-un mod profund. Iar pentru mine, unul dintre aceste vestigii este Colosseumul, acesta fiind considerat de altfel una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

Construit intre anii 70 si 80 de catre imparatii din dinastia flaviana (Vespasian, Titus si Domitian), acesta purta initial denumirea de Amphitheatrum Flavium, titulatura Colosseum fiind adaugata ulterior, datorita invecinarii cu colosul lui Nero. Acesta este cel mai mare amfiteatru construit vreodata, care putea gazdui intre 50000 si 80000 de spectatori, pentru o serie intreaga de evenimente, cum ar fi lupte de gladiatori, vanatoare de animale salbatice, executii publice si reconstituirea unor batalii faimoase.

Masurand 189m lungime, 156m latime si 40m inaltime, Colosseumul este alcatuit din doua nivele subterane si trei nivele deasupra solului, nu mai putin de 80 de iesiri deservind vizitatorii in vremurile antice. Afectat de-a lungul timpului de cutremure, incendii, dar si de catre mana omului, care l-a folosit drept sursa de piatra in evul mediu, Colosseumul ramane si in zilele noastre una dintre cele mai impresionante realizari ale lumii antice, popularizata de altfel extensiv prin filme ca Gladiatorul sau Vacanta la Roma.

Construit imediat langa Colosseum, gasim Arcul lui Constantin, acesta fiind in esenta un arc de triumf, care comemoreaza victoria lui Constantin Cel Mare asupra imparatului Marcus Aurelius Valerius Maxentius. Fiind pozitionat fix in apropierea Colosseumului, acesta s-a bucurat de atentia noastra atat ziua, cat si noaptea, aici fiind de altfel si locul unde calitatea imaginilor nocturne surprinse de Samsung Galaxy S22 Ultra s-a potrivit de minune.

 
His
 


 
Hers
 

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Ah, Roma, cetatea eterna! Am fost de 2 ori si sigur revin. Merita din plin! Doar o întrebare : cum de ati putut manca atat? Noi am fost in mai, si din cauza căldurii nu prea ne-a trebuit, asa ca am ratat multe

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pai… e destul de simplu… mancarea din articol este pentru 4 oameni, cu doua mese pe zi (pranz si cina). Nu este chiar atat de mult :)

Lasa-ne un comentariu: