lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 27 July, 2022.

Tehnica

 

Evident, pentru asta aveam nevoie si de un telefon pe masura destinatiei, care sa poata suprinde toate detaliile, indiferent de conditiile de iluminare. Noroc ca tocmai am schimbat telefonul personal in urma cu cateva luni si am trecut la Samsung Galaxy S22 Ultra 5G. Pe de alta parte, nu am mers singur si intotdeuna merita sa ai doua perspective, chiar daca privesti acelasi lucru, drept urmare Gabriela s-a inarmat tot cu un Galaxy S22 Ultra si ne-am apucat amandoi de pozat. Si cum am mers in vacanta, de data aceasta nu am avut la noi laptop sau alte dispozitive de acest gen, pentru ca pur si simplu nu am avut nevoie. Ce am mai folosit in schimb, a fost power bank-ul cu wireless charging Samsung Wireless Battery Pack, cu o capacitate de 10000 mAh.

Desigur, cele mai importante device-uri au fost cele doua smartphone-uri, insa o importanta cruciala au avut-o si aplicatiile instalate pe acestea. Din pacate insa, la capitolul transport in Roma nu prea te poti baza pe aplicatii, astfel incat, chiar daca am incercat sa folosesc Uber si FreeNow, foarte rar si greu am reusit sa gasesc masina folosind aplicatia, drept urmare cele mai multe taxi-uri au fost luate de pe strada. O a doua surpriza pentru mine a fost faptul ca aplicatia Taxi Click Easy, pe care am folosit-o fara probleme in Bologna, nu functioneaza in Roma.

Pe de alta parte, am folosit Revolut pentru orice plata si am fost placut surprins sa constat ca nu am avut absolut nici un fel de problema nicaieri, de la rezervari online sau plata la restaurante si pana la magazine de cartier, baruri sau cluburi. Rata de schimb a fost optima, comisioanele inexistente, iar in majoritatea locurilor am putut sa las si bacsisul tot pe card, ceea ce a adus un plus de confort unei experiente aproape cash free.

Nu in ultimul rand, am folosit aplicatia companiei de transport aerian pentru rezervarea zborurilor, respectiv Booking pentru cazare si evident Google Maps pentru orientare in spatiu in Roma, in timpul plimbarilor lungi prin centrul orasului, respectiv intre punctele de interes turistic.

 

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Ah, Roma, cetatea eterna! Am fost de 2 ori si sigur revin. Merita din plin! Doar o întrebare : cum de ati putut manca atat? Noi am fost in mai, si din cauza căldurii nu prea ne-a trebuit, asa ca am ratat multe

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pai… e destul de simplu… mancarea din articol este pentru 4 oameni, cu doua mese pe zi (pranz si cina). Nu este chiar atat de mult :)

Lasa-ne un comentariu: