lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 27 July, 2022.

Fontana di Trevi

 
Iar dupa o perla a antichitatii, a venit momentul sa admiram o realizare artistica inegalabila in stil baroc, una dintre cele mai faimoase fantani din lume, mai precis Fontana di Trevi. Construita la intersectia a trei drumuri, de unde si denumirea Trevi, derivata din Trivium, Fontana di Trevi marcheaza capatul apeductului Aqua Virgo, unul dintre cele 11 apeducturi care asigurau apa potabila in Roma antica. In zilele noastre, acesta alimenteaza cu apa fantanile din centrul Romei, din acelasi izvor antic, aflat la 13Km distanta.

O opera de arta sinonima cu Roma, Fontana di Trevi masoara 26.3m inaltime si 49.15m latime, fiind destinatia preferata a milioane de turisti anual. De altfel, fantana este atat de populara, inca se estimeaza ca turistii arunca in fiecare zi monezi in valoare de 3000 de Euro in apele acesteia. In 2016, de exemplu, asociatia caritabila care administreaza fondurile rezultate din monezile aruncate in fanta, a colectat monezi in valoare de 1.4 milioane de Euro.

Si aici am revenit seara, pentru a ne bucura de veleiltatile de night shooter ale lui Galaxy S22 Ultra, insa, fata de alte locatii, as putea spune ca seara era chiar mai mare aglomeratie decat in timpul zilei!

 
His
 


 
Hers
 

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Ah, Roma, cetatea eterna! Am fost de 2 ori si sigur revin. Merita din plin! Doar o întrebare : cum de ati putut manca atat? Noi am fost in mai, si din cauza căldurii nu prea ne-a trebuit, asa ca am ratat multe

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pai… e destul de simplu… mancarea din articol este pentru 4 oameni, cu doua mese pe zi (pranz si cina). Nu este chiar atat de mult :)

Lasa-ne un comentariu: