lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 27 July, 2022.

De vizitat

 

In general, noua ne place sa ne plimbam, sa exploram, sa descoperim lucruri noi “la firul ierbii”, insa in momentul in care calatoresti intr-un oras atat de mare, atat de vechi si atat de plin de istorie si cultura, este bine sa iti faci totusi un plan legat de ce vei vizita, mai ales daca nu ai foarte multe zile la dispozitie. In cazul nostru, am avut la dispozitie 5 zile, motiv pentru care am incercat sa gasim cazare intr-un cartier cat mai linistit, dar in acelasi timp apropiat de majoritatea punctelor de interes, motiv pentru care am optat pentru cartierul Monteverde.

Odata stabilita baza aici, am schitat o ordine pe zile a obiectivelor vizitate, despre care vom discuta la finalul acestui articol. Pana atunci, lista de locuri pe care ne-am propus sa le vizitam in prima noastra calatorie in Roma o puteti vedea mai jos. Cu siguranta numarul lucrurilor interesante de vazut sau facut in Roma este de doua sau de trei ori mai mare, dar hei, tocmai asta e frumusetea – avem motive sa revenim aici si alta data.

Tot la capitolul planificare, am luat biletele pentru Colosseum (care includ si Dealul Palatin si Forum), respectiv biletele pentru Vatican (muzeu plus Capela Sixtina) online, cu optiunea skip the line, pentru a evita cozile care pot aparea la intrarea in cele mai populare obiective din Roma. Biletele pentru Colosseum le-am achizitionat pe site-ul Get Your Guide si au costat 442 RON pentru 4 persoane, iar biletele pentru Vatican le-am achizitionat direct de pe site-ul Vaticanului si am platit 136 EUR pentru 4 persoane.

Asa cum spuneam, mai jos puteti vedea lista orientativa pe care am trecut obiectivele noastre, precum si locul de cazare in Monteverde, marcat cu rosu pe harta. In mare parte am reusit sa vedem ce ne-am propus, ba chiar am vazut si cateva chestii in plus. Sa incepem… cu inceputul.

Colosseum
Piața Sf. Petru din Roma
Bazilica Sfântul Petru din Roma
Panteonul din Roma
Fontana di Trevi
Treptele Spaniole
Forumul roman
Capela Sixtină
Muzeele Vaticane
Piazza Navona
Castelul Sant’Angelo
Podul Sant’Angelo.
Palatin
Galeria Borghese
Bazilica Santa Maria Maggiore
Villa Borghese
Altarul Patriei
Piazza del Popolo
Arcul lui Constantin
Piazza Venezia
Fântâna celor patru fluvii
Domus Aurea
Columna lui Traian
Trastevere
 

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Ah, Roma, cetatea eterna! Am fost de 2 ori si sigur revin. Merita din plin! Doar o întrebare : cum de ati putut manca atat? Noi am fost in mai, si din cauza căldurii nu prea ne-a trebuit, asa ca am ratat multe

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pai… e destul de simplu… mancarea din articol este pentru 4 oameni, cu doua mese pe zi (pranz si cina). Nu este chiar atat de mult :)

Lasa-ne un comentariu: