lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 27 July, 2022.

Monteverde

 
Nu stiam multe despre Monteverde pana sa ajungem in Roma, in afara faptului ca se invecineaza cu Trastevere si era in aria aproximativa in care ne doream noi sa gasim cazare, adica aproape de Trastevere, dar nu chiar acolo, pentru ca acesta este un cartier agitat, asemanator cu Centrul Vechi din Bucuresti. De asemenea, in aproximativ 20 de minute poti ajunge pe jos in zona turistica din centrul Romei, ceea ce, desigur, a reprezentat un mare avantaj.

Totusi, cartierul care ne-a fermecat prin linistea lui, dar si prin terasele si restaurantele “de cartier”, ne-a rezervat si o serie de surprize, mai precis doua obiective de care am aflat la fata locului si pe care le-am vizitat in prima zi. Astfel, imediat in vecinatatea noastra, la aproximativ 10 minute de mers pe jos, am descoperit Belvedere del Gianicolo, care este, asa cum ii spune si numele, un punct de belvedere, situat pe varful unui deal (Janiculum), de unde avem o priveliste unica asupra Romei. Aici gasim o piateta, a carei figura centrala este statuia ecvestra a lui Giuseppe Garibaldi, doua laturi de pe care ne putem bucura de privelisti absolut superbe, precum si cateva rulote cu gustari si bauturi reci.

Desi Janiculum este al doilea deal ca inaltime din Roma moderna (88m), el nu face parte din cele 7 dealuri pe care a fost construita Roma antica, fiind situat in zona Trastevere. Iar denumirea acestei zone, in conditiile in care Tibrul se numeste Tevere in Italiana, inseamna peste Tibru, adica in afara Romei antice. Putin mai jos de monumentul Garibaldi, gasim Casa di Michelangelo, care este o replica a fatadei casei lui Michelangelo, iar la cateva sute de metri mai jos gasim Porta San Pancrazio, care gazduieste un mic muzeu, mai precis Museo della Repubblica Romana e della Memoria Garibaldina.

Ultimul obiectiv din imediata noastra vecinatate a fost Vila Sciarra, un parc linistit, de o frumusete aparte, plin de ficusi infloriti, fantani, broaste testoase si evident, vila care ii da numele.

Inainte de a trece mai departe, trebuie sa va reamintesc ca toate fotografiile sunt realizate de doi oameni, cu doua Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, drept urmare puteti vedea cele doua puncte de vedere diferite mai jos, marcate His & hers, adica fotografiile realizate de mine, respectiv fotografiile realizate de Gabriela.

 
His
 


 
Hers
 

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Ah, Roma, cetatea eterna! Am fost de 2 ori si sigur revin. Merita din plin! Doar o întrebare : cum de ati putut manca atat? Noi am fost in mai, si din cauza căldurii nu prea ne-a trebuit, asa ca am ratat multe

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pai… e destul de simplu… mancarea din articol este pentru 4 oameni, cu doua mese pe zi (pranz si cina). Nu este chiar atat de mult :)

Lasa-ne un comentariu: