lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 27 July, 2022.

 

Castelul Sant’Angelo si podul Aelius

 
Dupa ce ne-am plimbat in Monteverde, am coborat prin Trastevere si am urmat Tibrul catre primul obiectiv de pe lista noastra. Candva cea mai inalta cladire din Roma, Mausoleul lui Hadrian, sau Castelul Sant’Angelo, cum este mai bine cunoscut in zilele noastre, a fost construit intre anii 123 – 139, servind drept mormant pentru imparatul Hadrian si familia sa, precum si pentru ceilalti imparati care i-au urmat, pana la Caracalla. In anul 401 a avut loc conversia in fortareata militara, iar incepand cu secolul 14, Castelul Sant’Angelo a servit ca loc de refugiu pentru papi in timpul invaziilor, ulterior fiind convertit in inchisoare si in cele din urma in muzeu.

Avand o frumusete aparte, l-am vizitat atat in timpul zilei, cat si noaptea, mai ales ca in fata sa se afla un alt obiectiv de pe lista noastra, mai precis Podul Sant’Angelo, denumit initial Podul Aelius. Acesta a fost construit de Hadrian in 134, pentru a face legatura intre centrul orasului si viitorul mausoleu si este, de altfel, locul prin care noi ne-am indreptat intr-un final spre centru.
 
His
 


 
Hers
 

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Ah, Roma, cetatea eterna! Am fost de 2 ori si sigur revin. Merita din plin! Doar o întrebare : cum de ati putut manca atat? Noi am fost in mai, si din cauza căldurii nu prea ne-a trebuit, asa ca am ratat multe

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pai… e destul de simplu… mancarea din articol este pentru 4 oameni, cu doua mese pe zi (pranz si cina). Nu este chiar atat de mult :)

Lasa-ne un comentariu: