lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 27 July, 2022.

Vicus Caprarius

 
La doar doua stradute distanta de Fontana di Trevi, am gasit un alt obiectiv interesant care nu se afla initial pe lista noastra, mai precis Vicus Caprarius. De altfel, discutam despre un obiectiv descoperit relativ recent. Astfel, in 1999, grupul Cremoni intentiona sa construiasca un cinema modern, in locul vechiului cinematograf Trevi. In momentul in care au inceput sapaturile, a iesit la iveala un complex de bazine din epoca imperiala, iar compania, in parteneriat cu statul, a renuntat la ideea de a construi un cinematograf, fondurile fiind investite in excavarea si restaurarea sitului arheologic, care se intinde pe o suprafata de 350 de metri patrati.

Muzeul Vicus Caprarius – La Citta dell’ Acqua a fost deschis in 2004, iar de atunci vizitatorii din intreaga lume se pot bucura de o oaza de liniste si racoare la doar cateva zeci de metri de Fontana di Trevi, coborand pana la 9m sub pamant, pentru a admira o retea de bai, bazine si canale, precum si o serie de piese din perioada imperiala (statui, amfore, monezi). Intrarea in muzeu costa 4 Euro, timpul de vizitare este de aproximativ 15-20 de minute, iar experienta merita pe deplin, in special intr-o zi torida de vara, in care vrei sa scapi atat de caldura, cat si de multimea din fata mult mai faimoasei fantani din vecinatate.

 
His
 


 
Hers
 

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Ah, Roma, cetatea eterna! Am fost de 2 ori si sigur revin. Merita din plin! Doar o întrebare : cum de ati putut manca atat? Noi am fost in mai, si din cauza căldurii nu prea ne-a trebuit, asa ca am ratat multe

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pai… e destul de simplu… mancarea din articol este pentru 4 oameni, cu doua mese pe zi (pranz si cina). Nu este chiar atat de mult :)

Lasa-ne un comentariu: