lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 27 July, 2022.

Introducere

 
Ehehei, dragii mei, zile caniculare s-au abatut asupra noastra, iar cei care nu au avut norocul inca sa plece in vacanta cu siguranta se gandesc la asta. Ma includ aici si pe mine, pentru ca desi am fost deja plecat oleaca, experienta pe care am avut-o a fost la fel de torida, cu alte cuvinte nu as putea spune ca am scapat de caldura nici la mii de kilometri distanta, drept urmare am ramas in continuare cu vacanta in minte. Motiv pentru care astazi m-am gandit sa va povestesc chiar despre o vacanta, fie ea si una la temperaturi ridicate.

In fond, ultima oara cand am publicat o anatomie tehnica lumea arata cu totul si cu totul altfel decat acum. Si nici macar nu a trecut atat de mult timp, deoarece articolul la care fac referire era publicat in Ianuarie 2020. Si cu toate acestea, parca discutam despre ceva care s-a intamplat intr-o alta viata, pentru ca de atunci si pana acum lumea s-a schimbat complet. Desigur, asta nu inseamna ca noi ne-am schimbat si nu suntem in continuare pasionati de calatorii, respectiv de documentarea lor cu telefonul. Ba chiar din contra, motiv pentru care astazi ne delectam cu o noua anatomie tehnica.

S-au facut aproape 8 ani de cand va povesteam despre cum a fost in Zanzibar, respectiv 4 ani de cand v-am povestit despre Taipei, iar in urma cu doi ani, in Ianuarie 2020, va povesteam despre Las Vegas. Si trecand prin aceasta succinta enumerare, nu pot sa nu observ un lucru evident. Astfel, am discutat pana acum despre Africa, despre Asia si despre America, dar nu am avut nici un articol dedicat batranului continent. Ceea ce este cel putin ciudat, pentru ca pana la urma aici locuim si ne este mult mai la indemana sa vizitam destinatii din Europa.

Pe de alta parte, cine stie, poate asteptam subiectul potrivit, sau poate asteptam echipamentul potrivit, care sa il puna in valoare. Iar astazi, dragii monstrului, vom discuta despre o combinatie care merita cu adevarat atentia noastra, intre o destinatie in care fiecare ar trebui sa ajunga cel putin odata in viata si un telefon pe deplin capabil sa surprinda fiecare detaliu asa cum se cuvine.

Paradoxal, dar in toate calatoriile mele din ultimele doua decade au existat locuri pe care doream sa le vad inca de cand eram copil, dar cumva planurile nu s-au aliniat niciodata, asa ca le-am lasat pentru “alta ocazie”. Si daca discutam despre destinatii indepartate, cum ar fi Marele Zid, acest lucru ar fi de inteles. Dar cumva, existau si inca exista locuri unde vreau sa ajung in Europa, dar nu am reusit pana acum, desi sunt putine tari in Europa unde sa nu ma fi purtat pasii macar o data. Din acest motiv, anul acesta am hotarat ca trebuie sa tin cont si de aceste destinatii, iar primul oras de pe lista mea a fost Roma.

Stiu, socant, nu-i asa? Am calatorit pe peste tot prin lume, am vazut sute de orase in zeci de tari pe patru continente, dar ceva atat de apropiat lipsea pana acum de pe lista mea. Ei bine… da. Chiar daca am fost in Italia de mai multe ori in ultimii ani, intotdeuna am avut alte destinatii. Asa ca anul acesta am decis ca va fi anul in care voi vedea Colosseumul, Vaticanul, Capela Sixtina… si multe altele.
 

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Ah, Roma, cetatea eterna! Am fost de 2 ori si sigur revin. Merita din plin! Doar o întrebare : cum de ati putut manca atat? Noi am fost in mai, si din cauza căldurii nu prea ne-a trebuit, asa ca am ratat multe

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pai… e destul de simplu… mancarea din articol este pentru 4 oameni, cu doua mese pe zi (pranz si cina). Nu este chiar atat de mult :)

Lasa-ne un comentariu: