lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Taiwan 2018

Scris de: , in categoria: Featured, Foto, Smartphone, in 19 June, 2018.

Introducere

 
In urma cu aproape 4 ani de zile publicam un articol “altfel”, prin care incercam sa abordam subiectul tech dintr-un alt unghi. Intitulat “Anatomia tehnica a unei excursii”, articolul publicat cu 4 ani in urma era modul nostru de a analiza utilitatea practica a unor gadget-uri pe care il mod normal le prezentam pe site, ducandu-le acolo unde le este locul si expunand pe site materialele foto si video create cu ajutorul acestora. Spuneam atunci, daca imi permiteti sa citez:

Testul suprem al acestor gadget-uri este reprezentat de utilizarea lor in conditii reale. In fond, pentru asta le veti cumpara si voi si pentru asta le utilizez si eu, independent de activitatea mea pe site-urile LAB501.

Prin urmare, accentul trebuie sa cada pe situatia real-life, pe conjunctura, nu pe teste sintetice. Iar utilizarea acestor device-uri trebuie sa se lege de un eveniment in care chiar avem nevoie de ele si le utilizam oricum, nu doar pentru a le face un review. Abordarea corecta trebuie sa plece dinspre eveniment, respectiv utilitatea unui gadget intr-o anumita situatie, spre intrebarea logica “ce gadget alegem”, nu invers (am un gadget, cum il testez?).

Asta inseamna din punctul meu de vedere o anatomie tehnica – voi pleca intr-un loc unde stiu ca voi intreprinde x activitati. Ce device-uri trebuie sa iau la mine pentru activitatile respective? Suna logic, nu-i asa?

Patru ani mai tarziu, motivele expuse atunci sunt la fel de actuale, doar tipul si scopul calatoriei difera. Pentru ca daca atunci calatoream in Africa strict in interes personal (vacanta, relaxare), de aceasta data scopul calatoriei a fost unul profesional, mai precis participarea la Computex 2018, latura turistica avand un rol secundar in excursia noastra.

Evident, am incercat sa imbinam utilul cu placutul, iar rezultatele activitatii profesionale le-ati putut vedea deja in cadrul materialelor dedicate Computex-ului publicate pe LAB501. Pe langa Computex, am incercat totusi sa profitam de prezenta noastra in Taiwan pentru a vizita o serie de obiective turistice, permitandu-ne “luxul” de a ne comporta ca simpli turisti in 3 din cele 8 zile petrecute acolo.

Acest articol este dedicat arsenalului tehnic pe care l-am utilizat in ambele scopuri, precum si locurilor pe care le-am vizitat si pe care voi aveti ocazia sa le vedeti prin “ochii” celor doua smartphone-uri utilizate intens in acest scop. Nu in ultimul rand, din punctul meu de vedere este interesant sa vedem cum arata acum, in zilele noastre, necesarul tehnic cu ajutorul caruia am participat la Computex. Pentru ca dragii mei, rucsacii nostri aratau cu totul altfel in urma cu 6-7 ani de zile, iar progresul tehnologic ne-a imbunatatit simtitor viata din acest punct de vedere.

 

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Taiwan 2018

  1. Dragos a scris pe:

    Mulțumesc pentru o lectură ce a venit la fix la un drum neprevăzut. Îmi e dor de Taiwan, sunt 10 ani de când am fost, dar datorită vouă m-am simțit iar acolo, și în plus am vizitat virtual locuri pe care nu le-am văzut în 2008. Ah, da, și am început să studiez piața pentru Mate 9 :) Bine scris, așa cum a fost și cel din Africa.

  2. Mihai a scris pe:

    Cand maiestria condeiului se imbina cu mana sigur si ochiul ager, se nasc astfel de bijuterii. Este ciudat ca am inceput sa caut bilete de avion pentru Taiwan si oferte pentru P20?

Lasa-ne un comentariu: