Anatomia tehnica a unei excursii – Taiwan 2018
Comunicare si fotografie
Cele doua notebook-uri au fost prezentate deja in paginile noastre, powerbank-uri gasim in portofoliul oricarei firme, de orice capacitate sau forma, prin urmare cele mai importante dispozitive pe care le-am avut la noi au fost cele doua smartphone-uri Huawei, utilizate atat pe post de dispozitive de comunicare si orientare (telefon, SMS, WhatsApp, Google Maps, Facebook) cat si pe post de aparate foto.
Eu am utilizat deja clasicul Huawei Mate 9, aflat la a doua calatorie a sa in Taiwan, in timp ce Gabi a utilizat nou lansatul Huawei P20. Despre Huawei P20 Pro ati putut citi in review-ul dedicat, noul varf de gama Huawei reusind sa ne impresioneze cu adevarat. Ei bine, asa cum ati observat deja, cei de la Huawei abordeaza o noua strategie in ultimii ani, lansand trei modele pentru fiecare serie importanta, in cazul de fata fiind vorba despre P20 Lite, P20 si P20 Pro.
Daca P20 Lite este versiunea accesibila, existand destule diferente intre acesta si P20, diferentele dintre Huawei P20 si P20 Pro sunt destul de putine. Astfel, Huawei P20 este dotat cu un display IPS cu o diagonala de 5.8″, spatiu de stocare de 128 GB, 4 GB RAM, un acumulator de 3400 mAh si o camera duala alcatuita dintr-un senzor de 12 MP si un senzor de 20 MP.
Huawei P20 Pro este dotat cu un display AMOLED de 6.1″, spatiu de stocare de 128 GB, 6 GB RAM, un acumulator de 4000 mAh si o camera tripla alcatuita dintr-un senzor de 40 MP, un senzor de 20 MP si un senzor de 8MP. Asa cum puteti observa, diferentele tin de dimensiune, tipul panoului utilizat pentru display, cantitatea de RAM, capacitatea acumulatorului si solutia utilizata pentru camera.
In rest, cele doua modele au aceleasi specificatii, ambele fiind dotate cu acelasi chipset Hisilicon Kirin 970, conectivitate USB 3.1 Type-C, versiune dual SIM, camera frontala de 24MP si conectivitate LTE Cat 18. In aceste conditii, nu ar fi fost justificat un review separat pentru Huawei P20. In schimb, am ales sa punem accentul pe singura diferenta majora intre cele doua modele (P20 Pro si P20), mai precis camera. Pentru ca in momentul in care doriti un telefon ceva mai mic si nu in ultimul rand cu ~220 Euro mai ieftin, cel mai important este sa vedem cum se comporta camera. Iar astazi veti avea ocazia din plin sa vedeti la treaba camera lui P20.
Inainte sa trecem mai departe trebuie sa mentionez ca ambele telefoane utilizate in Taiwan (Huawei Mate 9 si Huawei P20) au fost echipate, pe langa SIM-urile noastre din Romania, cu cate un SIM Far East Tone (4G nelimitat pentru 7 zile + 100NTD credit pentru apeluri si SMS), costul per SIM fiind de 450 NTD (60 RON). Daca aterizati in Taiwan in afara programului ghiseelor din aeroport, nu va faceti griji. Puteti gasi oferte similare de la Chunghwa, Taiwan Mobile sau T Star vizitand magazinele acestora din Taipei. Noi am apelat la ghiseul din aeroport al celor de la Far East Tone, astfel incat aveam internet si telefon de Taiwan inca dinainte de a trece de biroul de Immigration.
Comentarii
Mulțumesc pentru o lectură ce a venit la fix la un drum neprevăzut. Îmi e dor de Taiwan, sunt 10 ani de când am fost, dar datorită vouă m-am simțit iar acolo, și în plus am vizitat virtual locuri pe care nu le-am văzut în 2008. Ah, da, și am început să studiez piața pentru Mate 9 :) Bine scris, așa cum a fost și cel din Africa.
Cand maiestria condeiului se imbina cu mana sigur si ochiul ager, se nasc astfel de bijuterii. Este ciudat ca am inceput sa caut bilete de avion pentru Taiwan si oferte pentru P20?
Pingback: Review - Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th Gen - next lab501
Pingback: Anatomia tehnica a unei excursii - Las Vegas 2020 - next lab501