Review – Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro
Va spun sincer, imi place sa scriu. Nu stiu de ce, dar intotdeuna am avut o inclinatie spre acest mod de a transmite informatia, iar imbinarea acestei pasiuni cu pasiunea pentru tehnologie a avut o importanta cruciala in existenta acestui site. Desigur, in ultimii ani am dezvoltat un limbaj functional, mai putin axat pe cutumele literare si mai mult ancorat in necesitatea de a transmite un mesaj intr-un mod cat mai simplu si eficient. Si intotdeuna, vor exista articole si… articole. In unele cazuri poate nu te regasesti neaparat in starea necesara abordarii subiectului respectiv, dar NDA-urile sau programul pe care l-ai gandit pentru urmatoarea saptamana te imping din spate.
Alte ori esti impresionat de produs, sau de ce insemnatate are acesta pentru domeniu si isi fac aparitia acele rare perle pe care pana si tu, autorul, le recitesti cu placere ani la rand. Indiferent de situatie, sunt momente in care cuvintele nu se aseaza cuminti pe foaia virtuala asa cum ar fi firesc… situatii in care pur si simplu iti este greu sa te apuci de scris. O patesc in ultima vreme in cazul smartphone-urilor high-end, care sunt mirobolante, deosebite, speciale dar nu aduc nimic in plus.
In cazul de fata, am simtit aceeasi angoasa in momentul in care ma gandeam sa ma apuc de treaba… dar de data aceasta, exact in sens invers. Vedeti voi, astazi se implinesc fix doua saptamani de cand folosesc Huawei P20 Pro (pe care il expediez astazi inapoi, ca sa nu existe discutii legate de tonul pe care il va avea acest articol). Si in aceste doua saptamani, mi-am dat seama ca am de-a face cu ceva special. In aceste doua saptamani am fost placut impresionat de (inca) un varf de gama, insa in momentul in care imi puneam problema redactarii articolului parca simteam ca nu ma aflu in starea necesara.
Ma refer aici la starea necesara tratarii subiectului in mod obiectiv si expunerii motivelor pentru care de aceasta data am simtit altceva, nu doar un nou varf de gama anuntat cu surle si trambite. Asa cum am mai explicat, in cazul varfurilor de gama, performanta chipset-ului sau a camerei nu mai sunt neaparat motive care departajeaza concurentii, principalii producatori (Samsung, Huawei si Apple) oferind performanta din belsug. Experienta in utilizare, modul in care telefonul sta in mana si este perceput de utilizator, senzatia generala pe care o ai cand il utilizezi, acestea au inceput sa fie din ce in ce mai importante in segmentul high-end.
Iar la acest capitol, lucrurile stau destul de simplu. Vedeti voi, nu pot si nu am putut niciodata sa ma obisnuiesc cu telefoanele Apple, prin urmare acestea ies din discutie… pentru moment. Am fost adeptul formatului Note ani la rand, pana cand Samsung au abordat o cu totul alta directie, iar S8, Note 8 si S9, desi impecabile din punct de vedere tehnic, nu au mai fost pe gustul meu. Am explicat subiectul pe larg, cumva combinatia intre format si marginile curbate pentru mine este echivalentul kryptonitei.
Huawei au marcat profund pentru mine in momentul lansarii Mate 9 / Mate 9 Pro, ambele fiind telefoane cu adevarat pe gustul meu. Mate 10 Pro a rafinat reteta, intr-un format ceva mai compact, facandu-ma sa regret faptul ca traim in Europa si Mate 10 (fara Pro) nu este comercializat si aici (prefer telefoanele mari). Paradoxal, dar telefoanele care au stat la baza ascensiunii Huawei, mai precis modelele din seria P, pe mine nu m-au impresionat cu adevarat niciodata. Nu ma intelegeti gresit, le-am apreciat performantele si consider ca sunt telefoane superbe pentru doamne si domnisoare… dar nu pentru mine.
Acest lucru s-a schimbat in momentul in care Huawei P20 Pro a ajuns in laborator, iar in articolul de fata o sa incerc sa explic succint de ce. Si culmea, nu… nu pentru ca ar avea trei camere pe latura din spate (4 camere in total). Desi consider ca este unul dintre cele mai bune shooter-e de pe piata, daca nu cel mai bun, la performante iesite din comun ma asteptam, iar faptul ca avem 2 sau 3 camere nu ma mai mira in zilele noastre. Nu… nu cred ca discutam despre elemente superlative distincte, ci mai degraba despre modul in care suma partilor creeaza intregul.
Comentarii
Da , si pe mine m-au “impresionat” cu adevarat :
3800 RON
fara jack de casca
fara slot card micro SD
De la o bijuterie de Mate 10 ( non Pro ) cu tot ce iti doresti , inclusiv ecran 16 : 9 , jack , card la 2650 RON , s-a ajuns aici .
Vom vedea cum judeca piata :
Samsung cu jack si card , dar cu ecranele lunguiete
sau
Huawei P20 Pro , P30 Pro , etc , FARA card si fara jack , tot lunguiete
Unde Mate 10 Non Pro? Ca oficial nu este vandut la noi din pacate…
Totusi, Huawei fara card au 128GB standard pe modelul asta (P20Pro)…
Asa e Oficial NU , dar Quickmobile , cu variantele europene si chinezesti…
Se mai gaseste inca pe platforma eMag partener Quick Loterie
Din păcate acest flagship nu folosește Corning Gorilla Glas de nici un fel…ăsta cred că e un mare minus
Catre Ciupearca:
Corecta obs , Zack de la Jerryrigeverything a observat-o pe banii lui cand geamul s-a fisurat exact acolo unde il incercase cu level 6 picks. Doar temepered glass si nu Gorilla Glass
Lipsa jack-ului audio este un cotraargument pertinent.
Lipsa card-ului de memorie este irelevanta la modelele P (am observat inca de la Huawei P6) pentru ca functia OTG nu are limitarile pe care le impun ceilalti producatori, cu exceptia Google (seria Nexus, acum Pixel).
P-urile (cu exceptia Lite) recunosc formatul NTFS!!! La P6 am testat un HDD extern de 500 GB (ca fapt divers) si am constatat cu stupoare ca telefonul acela de dama putea lucra fara probleme cu adevarata stocare externa. Mai tarziu, am testat un P8 + HDD de 1 TB. Flawless!
Functia OTG (as Google intended) a devenit un must pentru mine deoarece am ajuns sa folosesc un stick USB 3.0 de mare viteza si il tin formatat NTFS…din motive evidente.
Ma asteptam ca lab501 sa observe chestia asta, stiind ca ei sunt mai… tehnici.
PS: lipsa Gorilla Glass(sau tratamentului oleofobic, dupa caz) este irelevanta pentru mine, intrucat mereu folosesc protectie din sticla securizata pentru ecran, de ani de zile. Si sunt tot mai bune, de la an la an.
Iti dai seama ca in general nu testam smartphone-urile cu stocare externa…
Totusi, foarte utile observatiile tale.
Zoom-ul optic este de 5x iar stabilizarea este electronica pe toate camerele mai puțin cea telefoto
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube