lab501.ro

Review – Huawei P20 Pro

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 11 May, 2018.

Constructie si dotari

 
Un set de dotari impresionante, dimensiuni pe gustul celor pasionati de telefoane ceva mai solide si un pret premium… Am spus destul si cu toate acestea descrierea lui Huawei P20 Pro nu se poate opri aici. Vedeti voi… modelele anterioare din seria P erau prea mititele pentru gustul meu. Iar P20 Pro abordeaza acest aspect intr-un mod cat se poate de transant – este cel putin la fel ce mare ca Mate 10 Pro. Mai mult decat atat, design-ul a fost schimbat, atat fata de P10, cat si fata de Mate 10 Pro. Gurile rele spun ca inspiratia ar fi fost iPhone X.

Este adevarat, display-ul este similar. Insa va spun sincer ca nu cu iPhone X a confundat in fiecare zi sotia mea telefonul cand intindea mana dupa al ei si ridica din greseala Huawei-ul. Nu… telefonul buclucas care in realitate poate fi confundat foarte usor cu Huawei P20 Pro, daca nu esti atent, este Allview X4 Soul… lansat inaintea lui iPhone X. Prin asta nu incerc sa spun ca Apple s-au inspirat din design-ul Allview. Doar ca in ultimii ani a devenit din ce in ce mai greu sa reinventezi roata si sa redefinesti design-ul smartphone-urilor, prin urmare este perfect normal sa intalnim telefoane care se aseamana izbitor.

Si da, este adevarat, tipul de display este similar cu ceea ce am vazut in cazul lui iPhone X. Dar acelasi lucru il putem spune si despre primul telefon care a fost dotat cu doua camere, sau despre primul telefon cu ecran curbat, sau despre primul telefon … intelegeti voi ideea. In fond, nu ar fi prima oara cand Apple au fost primii intr-un anumit domeniu. Nu ar fi neaparat nici prima oara cand nu sunt cei mai buni la asta…

Din fericire, acesta nu este singurul aspect care conteaza. La fel cum, in cazul lui Huawei P20 Pro, specificatiile spun doar o parte din poveste. Pentru ca in momentul in care iei telefonul in mana, incepi sa intelegi… Sincer nu imi dau seama cum arata Huawei P20 Pro in poze… poate chiar banal. Si sincer nu pot sa spun ca sunt fanul numarul unu al spatelui din sticla (deh, nu putea sa fie pretul singurul punct slab). Dar peste asta trecem destul de usor cu o husa.

Dincolo de acest aspect insa… perfectiunea incepe sa para un concept fezabil, apropiat, care se aseaza comod in palma ta, ca si cum acolo i-ar fi fost locul intotdeuna. Exact atat de greu, sau de usor, cat ar trebui sa fie un smartphone. Exact atat de mare… sau de potrivit. Cu colturi rotunjite, dar fara margini curbate inutil. Cu butoanele dispuse exact acolo unde este pozitionat firesc degetul mare. Cu un senzor de amprenta incredibil de rapid si precis integrat in butonul home. Si ca sa avem totusi trei neajunsuri… fara jack audio…

 

Comentarii

8 comentarii la: Review – Huawei P20 Pro

  1. Cristian a scris pe:

    Da , si pe mine m-au “impresionat” cu adevarat :
    3800 RON
    fara jack de casca
    fara slot card micro SD
    De la o bijuterie de Mate 10 ( non Pro ) cu tot ce iti doresti , inclusiv ecran 16 : 9 , jack , card la 2650 RON , s-a ajuns aici .
    Vom vedea cum judeca piata :
    Samsung cu jack si card , dar cu ecranele lunguiete
    sau
    Huawei P20 Pro , P30 Pro , etc , FARA card si fara jack , tot lunguiete

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Unde Mate 10 Non Pro? Ca oficial nu este vandut la noi din pacate…

    Totusi, Huawei fara card au 128GB standard pe modelul asta (P20Pro)…

  3. Cristian a scris pe:

    Asa e Oficial NU , dar Quickmobile , cu variantele europene si chinezesti…
    Se mai gaseste inca pe platforma eMag partener Quick Loterie

  4. Ciupearca a scris pe:

    Din păcate acest flagship nu folosește Corning Gorilla Glas de nici un fel…ăsta cred că e un mare minus

  5. Cristian a scris pe:

    Catre Ciupearca:
    Corecta obs , Zack de la Jerryrigeverything a observat-o pe banii lui cand geamul s-a fisurat exact acolo unde il incercase cu level 6 picks. Doar temepered glass si nu Gorilla Glass

  6. Alex a scris pe:

    Lipsa jack-ului audio este un cotraargument pertinent.
    Lipsa card-ului de memorie este irelevanta la modelele P (am observat inca de la Huawei P6) pentru ca functia OTG nu are limitarile pe care le impun ceilalti producatori, cu exceptia Google (seria Nexus, acum Pixel).
    P-urile (cu exceptia Lite) recunosc formatul NTFS!!! La P6 am testat un HDD extern de 500 GB (ca fapt divers) si am constatat cu stupoare ca telefonul acela de dama putea lucra fara probleme cu adevarata stocare externa. Mai tarziu, am testat un P8 + HDD de 1 TB. Flawless!

    Functia OTG (as Google intended) a devenit un must pentru mine deoarece am ajuns sa folosesc un stick USB 3.0 de mare viteza si il tin formatat NTFS…din motive evidente.

    Ma asteptam ca lab501 sa observe chestia asta, stiind ca ei sunt mai… tehnici.

    PS: lipsa Gorilla Glass(sau tratamentului oleofobic, dupa caz) este irelevanta pentru mine, intrucat mereu folosesc protectie din sticla securizata pentru ecran, de ani de zile. Si sunt tot mai bune, de la an la an.

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Iti dai seama ca in general nu testam smartphone-urile cu stocare externa…

    Totusi, foarte utile observatiile tale.

  8. G a scris pe:

    Zoom-ul optic este de 5x iar stabilizarea este electronica pe toate camerele mai puțin cea telefoto

Lasa-ne un comentariu: