lab501.ro

Review – Huawei P20 Pro

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 11 May, 2018.

Concluzii

 
Huawei P20 Pro obtine cu siguranta calificative superlative la majoritatea capitolelor, de la camera exceptionala si pana la performanta, autonomie si design. Dar nu acestea ne impresioneaza in primul rand, ci modul in care arata intregul… totalul. Pentru ca discutam despre un smartphone caruia cu greu ii poti gasi puncte slabe. Desigur, pretul (3899 RON) este unul dintre ele si chiar nu pot sa inteleg de ce in ultimii ani producatorii au ajuns sa practice astfel de preturi. Nu in ultimul rand, cred ca un spate din aluminiu sau ceramica ar fi mai potrivit decat sticla de care am inceput deja sa ne plictisim.

Iar audiofilii s-ar putea sa nu aprecieze prea mult lipsa conectorului jack. Ce-i drept, castile USB Type-C incluse in pachet sunt de buna calitate si putem folosi atat o pereche de casti normale, impreuna cu adaptorul inclus in pachet, cat si o pereche de AirPods, de exemplu. Cu toate acestea, nu apreciem limitarile artificiale – un loc pentru jack s-ar fi gasit cu siguranta daca se dorea acest lucru. Valabil si pentru slot-ul microSD…

Vedeti, nu discutam despre smartphone-ul perfect, insa acest concept de perfectiune variaza in functie de persoana. Frumusetea este in ochiul privitorului, nu-i asa? Iar in acest caz sunt convins ca foarte putini pasionati de tehnologie vor ramane impasibili la farmecele lui Huawei P20 Pro. Desigur, asa cum v-am mai povestit si in alte articole, in segmentul high-end achizitia se face si in functie de preferinta personala si afinitate fata de brand. Prin urmare, nu voi incerca sa conving fanii iPhone X sau Samsung Galaxy S9 de calitatile lui Huawei P20 Pro.

In fond, acesta este si motivul pentru care, mai ales in aceasta zona de pret, imi permit sa condimentez articolul cu o doza de subiectivism ceva mai ridicata decat in cazul unor produse accesibile. Pentru ca varfurile de gama ofera in general performante ametitoare. Si camere cu performante uimitoare. Si autonomie ridicata… s.a.m.d. Dar daca discutam despre o astfel de investitie, telefonul trebuie sa fie ceva mai mult pentru tine. Nu trebuie sa ii apreciezi doar caracteristicile tehnice. Trebuie sa fi sigur ca vei avea parte de un companion care te va satisface cel putin doi ani. Sa iti spuna ceva in momentul in care il tii in mana. Sa te simti pe deplin multumit de el.

Ori mie, stimati cititori, nu iPhone X sau Galaxy S9 mi-au spus ceva, ci Huawei P20 Pro, un telefon care ofera cu mult mai mult decat 3 camere, viteza, autonomie si un display all-screen. Este primul telefon din seria P care mi-a produs aceasta senzatie si este unul dintre putinele telefoane fata de care am avut aceasta parere in ultima vreme. Pentru ca Huawei au reusit pur si simplu sa duca lucrurile la un alt nivel si sa ofere un varf de gama de exceptie, care a reusit sa ma impresioneze cu adevarat.

 

Comentarii

8 comentarii la: Review – Huawei P20 Pro

  1. Cristian a scris pe:

    Da , si pe mine m-au “impresionat” cu adevarat :
    3800 RON
    fara jack de casca
    fara slot card micro SD
    De la o bijuterie de Mate 10 ( non Pro ) cu tot ce iti doresti , inclusiv ecran 16 : 9 , jack , card la 2650 RON , s-a ajuns aici .
    Vom vedea cum judeca piata :
    Samsung cu jack si card , dar cu ecranele lunguiete
    sau
    Huawei P20 Pro , P30 Pro , etc , FARA card si fara jack , tot lunguiete

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Unde Mate 10 Non Pro? Ca oficial nu este vandut la noi din pacate…

    Totusi, Huawei fara card au 128GB standard pe modelul asta (P20Pro)…

  3. Cristian a scris pe:

    Asa e Oficial NU , dar Quickmobile , cu variantele europene si chinezesti…
    Se mai gaseste inca pe platforma eMag partener Quick Loterie

  4. Ciupearca a scris pe:

    Din păcate acest flagship nu folosește Corning Gorilla Glas de nici un fel…ăsta cred că e un mare minus

  5. Cristian a scris pe:

    Catre Ciupearca:
    Corecta obs , Zack de la Jerryrigeverything a observat-o pe banii lui cand geamul s-a fisurat exact acolo unde il incercase cu level 6 picks. Doar temepered glass si nu Gorilla Glass

  6. Alex a scris pe:

    Lipsa jack-ului audio este un cotraargument pertinent.
    Lipsa card-ului de memorie este irelevanta la modelele P (am observat inca de la Huawei P6) pentru ca functia OTG nu are limitarile pe care le impun ceilalti producatori, cu exceptia Google (seria Nexus, acum Pixel).
    P-urile (cu exceptia Lite) recunosc formatul NTFS!!! La P6 am testat un HDD extern de 500 GB (ca fapt divers) si am constatat cu stupoare ca telefonul acela de dama putea lucra fara probleme cu adevarata stocare externa. Mai tarziu, am testat un P8 + HDD de 1 TB. Flawless!

    Functia OTG (as Google intended) a devenit un must pentru mine deoarece am ajuns sa folosesc un stick USB 3.0 de mare viteza si il tin formatat NTFS…din motive evidente.

    Ma asteptam ca lab501 sa observe chestia asta, stiind ca ei sunt mai… tehnici.

    PS: lipsa Gorilla Glass(sau tratamentului oleofobic, dupa caz) este irelevanta pentru mine, intrucat mereu folosesc protectie din sticla securizata pentru ecran, de ani de zile. Si sunt tot mai bune, de la an la an.

  7. Monstru Post author a scris pe:

    Iti dai seama ca in general nu testam smartphone-urile cu stocare externa…

    Totusi, foarte utile observatiile tale.

  8. G a scris pe:

    Zoom-ul optic este de 5x iar stabilizarea este electronica pe toate camerele mai puțin cea telefoto

Lasa-ne un comentariu: