lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Scris de: , in categoria: Editorial, Featured, Smartphone, in 27 July, 2022.

Itinerariu

 
V-am promis la inceputul acestui articol ca vom discuta si despre modul in care am impartit noi activitatile pe zile, drept urmare acum, la final, vom face si acest lucru. Desigur, fiecare acorda mai mult sau mai putin timp fiecarui obiectiv in functie de pasiunile sale, iar itinerariul poate varia drastic, in functie de locul in care este cazat. In cazul nostru, fiind cazati in Monteverde si facand referire la cele povestite in acest articol, lucrurile au stat cam asa.

In prima zi am vizitat Monteverde, incepand cu Belvedere del Gianicolo. Ne-am oprit la Pizza Barrili pentru pranz, apoi am continuat cu Vila Sciarra, am trecut prin Trastevere si am vazut Castelul Sant’Angelo si podul Aelius, iar apoi ne-am indreptat spre centru. Aici am vizitat Piata Navona si Fantana celor patru fluvii, apoi am vizitat Panteonul, Fontana di Trevi si Vicus Caprarius, totul culminand cu Altarul Patriei. De aici am luat un taxi catre casa (10-15 Euro), unde am facut o mica pauza in caldura amiezei. Am coborat din nou prin Trastevere si am ajuns la Osteria Bacco in Trastevere, unde am luat cina, apoi am gustat cateva beri la Birrifugio Trastevere.

Cea de-a doua zi a debutat cu columna lui Traian, forumul Roman si forumurile imperiale, ba chiar am vazut si Colosseumul de la distanta. Ne-am oprit apoi la Alle Carrette, pentru fantastica pizza de acolo, apoi ne-am delectat cu gelato la Flor. Din nou, ne-am intors acasa pentru o scurta pauza si un dus rapid, apoi am vizitat Muzeele Vaticanului si Capela Sixtina. Am incheiat seara cu o cina copioasa, apoi am fotografiat Castelul Sant’Angelo noaptea si ne-am oprit la o bere in Trastevere.

In cea de-a treia zi, am inceput cu un pranz copios la Tutto Qua!, apoi ne-am indreptat catre Nora Thai pentru un binemeritat foot massage. Ne-am racorit putin la Scholars Pub si apoi am vizitat Colosseumul, dupa care am luat cina la Ristorante Abruzzi. Apoi a inceput turul de noapte, in care am fotografiat Colosseumul, Fontana di Trevi si Altarul Patriei noaptea, totul culminand cu seara de karaoke la Scholars Pub.

In cea de-a patra zi am vizitat Villa Borghese, Treptele Spaniole si Piata Poporului, apoi am luat pranzul la Ristorante Babuino. De aici am pornit catre Piata Sf. Petru si Catedrala Sf. Pentru, iar apoi am luat cina in cartier, la Pizza Barrili, mutandu-ne ulterior la o alta terasa pentru ultimele beri.

Acum, probabil ca ati observat faptul ca pe o alta pagina am afirmat ca am stat 5 zile in Roma, dar itinerariul de mai sus descrie doar 4 zile. Asa este, pentru obiective turistice am alocat patru zile pline, de dimineata pana seara. Am ajuns in Roma in seara dinainte si am plecat dimineata, drept urmare nu am luat din timpul dedicat obiectivelor pentru a ajunge la cazare, sau la aeroport.

Iar aici, merita sa fac cateva observatii. In primul rand, dupa cum probabil stiti, in Roma exista doua aeroporturi, mai precis Fiumicino si Ciampino. Primul are avantajul ca este punct de oprire pentru marile companii aeriene, dar este mai mare, mai aglomerat si mai indepartat de oras, al doilea gazduieste in general companii low-cost, dar este mai apropiat de oras si nu este la fel de aglomerat. Noi am zburat pe Ciampino, insa am invatat pe pielea noastra un lucru interesant. Daca ajungi dupa 12 noaptea, taxi-urile nu mai vin la aeroport. Am incercat si pe aplicatie, am incercat si pe Uber, dar pur si simplu jumatate de ora nu am putut pleca de acolo. Exista in schimb autobuze din jumatate in jumatate de ora, care te lasa la Gara Centrala, de unde am luat un taxi pana la cazare. La intoarcere am rezervat din timp un microbuz care sa ne duca dimineata la aeroport, pentru a nu avea nici un fel de surprize.

Al doilea lucru pe care l-am invatat pe pielea noastra este perioada optima pentru a vizita Roma. Astfel, in afara cazului in care stai la un hotel cu o piscina uriasa si racoroasa, Roma, cel putin pentru mine, nu este de vizitat in Iunie, Iulie sau August, temperaturile fiind pur si simplu caniculare. Cred ca Aprilie/Mai sau Septembrie/Octombrie sunt luni mult mai potrivite pentru asa ceva, mai ales ca avem de-a face cu o clima calduroasa, ficusii uriasi, leandrii si pinii maritimi (Pinus pinaster) fiind prezenti la tot pasul.

In rest, ce as mai putea adauga? O portie decenta de paste intr-o osterie de calitate costa undeva intre 12 si 15 Euro, berea poate ajunge la 5-6 Euro, dar o sticla de vinul casei sau Prosecco / Lambrusco nu ar trebui sa coste mai mult de 15 Euro, exista taxa pe serviciu care se achita per persoana (servizio), in general 2-3 Euro de persoana, dar aceasta nu este acelasi lucru cu bacsisul, care nu este obligatoriu in Italia, dar, evident, este binevenit. Daca stai intr-o zona apropiata de centru taxiul poate costa intre 10-20 de Euro, in functie de perioada a zilei, iar taxi gasesti intotdeauna in statiile de taxi. Si nu in ultimul rand, pentru tigari exista magazine si automate dedicate.

 

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Roma in 2022 vazuta prin Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

  1. Tarcau Dragos a scris pe:

    Ah, Roma, cetatea eterna! Am fost de 2 ori si sigur revin. Merita din plin! Doar o întrebare : cum de ati putut manca atat? Noi am fost in mai, si din cauza căldurii nu prea ne-a trebuit, asa ca am ratat multe

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Pai… e destul de simplu… mancarea din articol este pentru 4 oameni, cu doua mese pe zi (pranz si cina). Nu este chiar atat de mult :)

Lasa-ne un comentariu: