lab501.ro

Review – ASUS ROG Phone 5

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 16 March, 2021.

Constructie si dotari

 

Dintre toate telefoanele de gaming testate de noi pana acum, ASUS ROG Phone 5 este cel mai elegant, in sensul ca ne lasa impresia unui smartphone de dimensiuni ceva mari mari, fara prea multe artificii legate de forma sau design. Totusi, latura din spate este dotata cu un logo ROG iluminat, iar dimensiunile telefonului sunt specifice unui smartphone de gaming, care are nevoie de un sistem de racire pe masura.

La fel ca si in cazul lui ROG Phone 3, avem de-a face cu o rama de jur imprejurul display-ului, care ascunde cele doua speaker-e frontale de dimensiuni impresionante. De asemenea, utilizarea acestei rame elimina pe cat posibil atingerea accidentala a display-ului in momentul in care tinem telefonul in mana in modul landscape si ne jucam.

ASUS ROG Phone 5 este alcatuit dintr-o rama de aluminiu, incastrata intre un strat de Gorilla Glass Victus, pe fata, respectiv un strat de Gorilla Glass 3, pe partea din spate. Pe latura inferioara gasim un conector USB-C 2.0, un conector audio jack si un microfon, pe latura superioara gasim inca un microfon, pe latura din stanga gasim tavita SIM-urilor, un conector USB-C 3.2 Gen 2 si un conector proprietar, pentru conectarea diverselor accesorii.

ASUS ROG Phone 5 este gandit pentru a fi utilizat in principal in mod landscape, motiv pentru care atat butonul Power, cat si butoanele Volum +/- , sunt pozitionate pe laterala dreapta, alaturi de inca un microfon. Tot aici gasim si cele doua butoane AirTrigger 5.

Acestea sunt o pereche de suprafete sub care producatorul a pozitionat doi senzori ultrasonici, care pot inregistra atingeri, miscari de tip slide, miscari de tip swipe, apasari prelungite, ba chiar si scuturarea telefonului, fiecare suprafata putand fi impartita in doua, pentru un total de 4 butoane virtuale, pozitionate pe laterala telefonului, in dreptul degetelor noastre aratatoare.

Latura din spate adaposteste cele trei camere, flash-ul, un logo ROG RGB, precum si microfonul cu numarul 4, in timp ce in cazul modelelor Ultimate si Pro aici gasim un mic display PMOLED tactil, care poate complementa functiile celor doua Air Trigger-e.

Evident, fiind vorba despre un smartphone de gaming avem de-a face cu un sistem de racire pe masura, acesta fiind alcatuit dintr-un strat de grafit, pozitionat sub display, un vapor chamber, rama din aluminiu si inca un strat de grafit pozitionat sub latura din spate. Practic, constructia interna a telefonului a fost schimbata, pozitionarea componentelor fiind similara cu ceea ce vedeam in cazul lui Legion Duel, cu cei doi acumulatori pozitionati inspre extremitati si chipset-ul in centru. De asemenea, sistemul de racire Aeroactive Cooler 5 raceste acum in principal centrul telefonului, acolo unde este pozitionat chipset-ul, fara sa mai circule aer prin interiorul acestuia.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – ASUS ROG Phone 5

  1. Alecs a scris pe:

    Ceau, la partea referitoare la camera sunt de acord. Dacă pana anul trecut Asus păstra specificația camerelor ca mod de diferențiere între vârful de gama gaming și vârful de gama mainstream, acum când au lansat 3 versiuni diferite de RoG-uri ar fi putut pune pe Ultimate camerele de pe ZenPhine. Nu cu mecanism, desigur, dar cu specificatii. Sa fie într-adevăr Ultimate.
    Deși nu sunt gamer, un telefon potent care sa asigure pe undeva garanția unei rezistente în timp a calității utilizării ma atrage. Nu îmi place sa tot schimb la 2 ani mobilul.

Lasa-ne un comentariu: