lab501.ro

Review – ASUS ROG Phone 5

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 16 March, 2021.

Concluzii

 
ASUS ROG Phone 5 este o evolutie fireasca a modelului ROG Phone 3, pastrand o parte dintre caracteristicile acestuia, cum ar fi ansamblul de camere sau air triggers, imbunatatind unele aspecte, cum ar fi display-ul si solutia audio, deja excelente in cazul modelului anterior, respectiv schimband complet o serie de aspecte importante, cum ar fi, bineinteles, chipset-ul, pozitionarea componentelor in interior, sistemul de racire si tipul de acumulator utilizat.

Toate acestea au ca rezultat cel mai puternic smartphone care a fost produs pana in acest moment, care ofera o experienta de gaming la superlativ indiferent de situatie, un display fantastic si o autonomie excelenta, tinand cont de ce componente gasim sub capota. Singurul lucru de care ma pot plange este utilizarea aceluiasi ansamblu de camere ca si in cazul modelului anterior.

In optinia mea, in momentul de fata ASUS ROG Phone 5 este cel mai reprezentativ produs pentru categoria din care face parte. Desigur, acest gen de telefoane se adreseaza unei nise, o parte din dotari fiind prezente si pe varfurile de gama traditionale (chipset-uri puternice, display cu rata ridicata de refresh).

Totusi, la fel ca si in cazul desktop-urilor sau al notebook-urilor, nu doar procesorul sau placa grafica ii confera unui dispozitiv statutul de “masina de gaming”. Avem nevoie de dimensiuni ceva mai mari, ca sa putem utiliza un sistem de racire cu adevarat performant, iar ASUS ROG Phone 5 exceleaza la acest capitol. Avem nevoie de un display pe masura, un acumulator cat mai capabil, un sistem de sunet puternic si o ergonomie indelung studiata, iar ASUS ROG Phone 5 bifeaza cu brio toate aceste cerinte.

Practic, singurul lucru pe care mi-l pot dori in plus este un ansamblu de camere care sa poata concura cu varfurile de gama de la Samsung sau Huwei si insist atat de mult asupra acestui aspect, pentru ca spre deosebire de RedMagic, de exemplu, de la ASUS chiar pot avea asemenea asteptari. Eu unul as putea utiliza un smartphone de gaming in fiecare zi, chiar daca nu am timp sa ma joc. Insa performanta camerei ma indeparteaza putin de acest tip de dispozitiv, desi alte caracteristici, cum ar fi dimensiunea ceva mai mare, display-ul plat de foarte buna calitate sau autonomia ma atrag.

In fond, orice alta dotare (chipset, RAM, stocare, racire, display, acumulator, sistem audio) este la superlativ, drept urmare de ce sa nu vedem si o camera din aceeasi categorie, chiar daca ar fi rezervata, sa zicem, modelului Ultimate sau Pro?

Dincolo de acest aspect, ASUS ROG Phone 5 este unul dintre cele mai impresionante smartphone-uri pe care am pus mana vreodata, cel mai puternic smartphone testat de noi pana acum si cu siguranta cel mai potrivit smartphone pentru gaming in acest moment. Drept urmare, asteptam cu nerabdare sa vedem ce au pregatit restul producatorilor pentru 2021. Se anunta un an interesant!

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – ASUS ROG Phone 5

  1. Alecs a scris pe:

    Ceau, la partea referitoare la camera sunt de acord. Dacă pana anul trecut Asus păstra specificația camerelor ca mod de diferențiere între vârful de gama gaming și vârful de gama mainstream, acum când au lansat 3 versiuni diferite de RoG-uri ar fi putut pune pe Ultimate camerele de pe ZenPhine. Nu cu mecanism, desigur, dar cu specificatii. Sa fie într-adevăr Ultimate.
    Deși nu sunt gamer, un telefon potent care sa asigure pe undeva garanția unei rezistente în timp a calității utilizării ma atrage. Nu îmi place sa tot schimb la 2 ani mobilul.

Lasa-ne un comentariu: