Mountain MacroPad & Mountain DisplayPad
DisplayPad
DisplayPad pare a fi concurența Mountain pentru Elgato Stream Deck. Avem 12 butoane plăcute la atingere și apăsare, fiecare cu un ecran OLED care poate să afișeze imagini (format jpg, png sau tiff). Deocamdată, deși pot prelua iconurile aplicațiilor, suportul pentru fișiere .ico nu a fost implementat (încă) în software. Am ridicat această problemă cu Mountain și au promis un update de software cât de curând.
DisplayPad sincer mi se pare un periferic mai interesant decât mai simplul macropad de pe pagina precedentă. În primul rând pentru că avem indicator vizual pentru aplicațiile care sunt alocate butoanelor. Din nou, și aici avem posibilitatea unor “layers”, prin urmare avem 12 butoane înmulțit cu câte profiluri putem salva. Din păcate memorie on-board se pare că există, dar funcționează doar în legătură directă cu instalarea locală de Basecamp, deci dacă alocăm butoane și macros prin intermediul software-ului, apoi mutăm agregatul pe alt PC, trebuie s-o luăm de la capăt (sau, cel puțin, să importăm profilurile exportate de pe PCul principal). În 2022 sunt profund dezamăgit de lipsa memoriei on-board care să funcționeze ca stocare pentru profiluri pentru a putea muta perifericul de pe un computer pe altul fără a face pași suplimentari.
DisplayPad vine cu o caracteristică în plus care este foarte folositoare. Un buton poate fi… un folder. Mă refer că la apăsarea pe buton intrăm într-un layer care conține în stânga sus un icon de “back” – care ne va readuce la profilul inițial – iar restul butoanelor sunt personalizabile. Astfel putem avea într-un profil până la 12 foldere cu 12 aplicații fiecare. Problema este că drag and drop-ul a fost implementat parțial și din păcate nu putem face drag and drop într-un folder (de exemplu dacă am alocat deja câteva butoane în profil și adăugăm un folder în profil, nu putem face drag and drop la acele aplicații alocate astfel încât să fie mutate în folder, ci va trebui să le alocăm manual). Ideea este extraordinar de faină, dar implementarea software lasă puțin de dorit. În același timp, putem crea foldere în foldere, ceea ce extinde imens versatilitatea DisplayPad-ului.
Una peste alta, butoanele OLED sunt plăcute la atingere, culorile sunt vii și detaliile prezente în imaginile alocate sunt impresionante. Rezoluția de 104 x 104 pixeli este arhisuficientă pentru dimensiunile lor și pot spune că m-am acomodat foarte rapid la click-ul discret făcut de acestea la apăsare. Avem și o animație a iconului la apăsare, ceea ce reprezintă un detaliu de apreciat.
În același timp, pentru longevitatea ecranelor OLED există și un sistem de power management care închide ecranele după un timp pe care îl putem personaliza.
De asemenea, o notă interesantă este și capacitatea DisplayPad de a afișa pe butoanele OLED informații despre procentul de utilizare al procesorului, al plăcii video, al memoriei RAM, al discului de sistem și nu în ultimul rând al conexiunii internet.
Comentarii
salut, de unde pot cumpara DisplayPAD in romania? am incercat sa cumpar de pe amazon ca tot este redus dar nu trimit in RO :(((
De pe site-ul producatorului direct nu merge? Sau de pe amazon.de?