lab501.ro

Mountain MacroPad & Mountain DisplayPad

Scris de: , in categoria: Periferice, in 6 October, 2022.

Concluzii

 
Ei, dragii mei, am ajuns la finele acestui articol. Personal pot spune că îmi plac ambele produse, iar preferințele mele înclină mai mult spre DisplayPad, pentru că OLEDurile acelea sunt superbe. Mă deranjează problemele de utilizabilitate (da, cuvântul acesta există) și software-ul care pare scris cu simț de răspundere dar cu bugs la fel de inerente pe cât sunt deranjante. Sperăm și avem încredere că majoritatea bug-urile respective vor fi rezolvate. Momentan DisplayPad este un concurent serios pentru Elgato Stream Deck, deoarece prețul și calitatea construcției îl plasează foarte aproape de acesta, deși nu este cross platform și nici nu are un app market dedicat precum cel din urmă.

În același timp îmi place și ideea că poți contrui un fel de “ultimate battleship keyboard” folosind Everest Core și Max și unul sau două DisplayPads și Macropads. Adaugă o cantitate absolut non-neglijabilă de soliditate acestora și arată absolut superb.

Dar avem și aici probleme. Everest Core/Max au indentații unde macropadurile se pot cupla. Dar nu le poți pune “mai la stânga” sau “mai la dreapta” și astfel nu mai ai loc de controalele multimedia. De asemenea, controalele multimedia trebuie să stea într-o indentație pentru că acestea se cuplează la tastatură prin USB tip C. Ceea ce macropadurile nu o fac, deci de la tastatură ar porni trei cabluri în total spre PC…

Adăugând la asta faptul că butoanele OLED de pe numpad sunt prea sus pentru a putea înghesui un macropad acolo, rezultă foarte clar că tastatura a fost proiectată astfel încât există un plafon superior de cheltuială care ne limitează și opțiunile. Asta trecând peste faptul că atașarea numpad-ului este foarte… slabă – când ridici tastatura numpadul flexează și de multe ori se deconectează. Sfatul meu în cazul în care aveți deja o tastatură Everest Max cu toate opțiunile și plănuiți să adăugați la ea o extensie Mountain să achiziționați doar unul dintre cele două macropads prezentate în articol – fie macropad, fie displaypad – deoarece nu pot fi montate simultan cu modulul de control multimedia.

Una peste alta produsele Mountain sunt de o calitate deosebită și îmi place și feedback-ul primit de la ei și repeziciunea cu care rezolvă bugs întâlnite în software. Prețurile sunt bune pentru ce primim, dar tot ei ne fac să ne dorim mult mai mult de la ei. Pentru că puteau realiza ceva și mai bun per total. Evident, există “diminishing returns” cu cât investești mai mult într-un produs pentru R&D, pentru materiale șamd – de aceea există și Audi, și Pagani, cu diferențele de preț și calitate și atenție la detaliu pe măsură.

Mountain DisplayPad este disponibil pentru €109.99 iar Mountain MacroPad este disponibil pentru €59.99.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: