lab501.ro

Mountain MacroPad & Mountain DisplayPad

Scris de: , in categoria: Periferice, in 6 October, 2022.

Software

 
Software-ul este obișnuitul Basecamp de la Mountain și din păcate cel puțin în varianta beta primită la teste m-a întampinat cu un număr de bugs care m-a tentat să mă gândesc la facturarea ajutorului oferit la descoperirea acestora. QA/QC sunt job-uri destul de bine plătite, până la urmă.

În primul, rând cel mai supărător bug descoperit a fost posibilitatea lansării de software prin intermediul macropadului și displaypad-ului… la lockscreen în Windows. Prin urmare Windows este locked, nimic nu trece prin ecranul care cere parola… în afară de software-ul Mountain care rulează nestingherit în fundal și permite lansarea nenumăratelor aplicații pe care le alocăm butoanelor. Deci dacă suntem convinși că ne-am securizat cumva PCul împotriva pisicii prin windows + L putem avea surprize – animăluțul vine și își freacă căpșorul, lăbuțele, urechile sau fundul pe macropad/displaypad și găsim la unlock 15 jocuri și 36 de aplicații pornite. Acum nu mă întrebați cum am descoperit acest bug. Motanul Salem încă este foarte mulțumit de… asistența oferită. Mulțumesc, Salem. Vei primi o porție extra de pateuț.

Ulterior am descoperit diverse bugs de usability și deși avem 1000Hz polling rate dacă schimbăm profilurile prea rapid acestea uneori nu se updatează pe ecranurile OLED și dacă ne-am format memoria musculară pe 3x press pe profile cycle apoi pe M3 => Factorio pornit putem avea surprize nebănuite cum ar fi lansarea Adobe Audition. Din nou, în 2022 este ușor dezamăgitor ca utilizatorul să fie în stare să folosească un keypad “prea repede”, mai ales cu polling rate de 1000 Hz. Nu-s nici Usain Bolt și nici nu tastez cu 150 WPM, dar nu am nici 75 de ani și artrită avansată.

Un alt bug interesant este legat de Basecamp în sine. Pornești software-ul, selectezi “minimize to tray” și dai minimize și software-ul… dispare. De tot. Încă rulează. Dar nu-l vezi. Din păcate acest bug este software/user dependent, ceea ce înseamnă că apare foarte randomizat – am testat dispozitivele și pe laptopurile personale și acolo bug-ul nu s-a manifestat. În același timp acest bug pare rezolvat în versiunea 1.2.3 beta, prin urmare este foarte clar că Mountain lucrează din greu și cu succes la stârpirea bug-urilor încă înainte de lansarea produsului, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Un alt bug supărător este legat de utilizarea Basecamp cu World of Warships, combinație ce face cursorul unui G Pro X Superlight să… sară. Închiderea Basecamp elimină efectul. Aici ceva este probabil legat de accelerarea grafică Basecamp deoarece în World of Warships unde GPU este la 99% permanent, indiferent dacă suntem în meniuri sau în jocul propriu-zis. Ce este și mai interesant este că bug-ul se manifestă cu un MSI 1080 non Ti, dar cu un 3090 nu.

Apoi, uneori – rareori – când pornești Basecamp și conectezi macropadurile ai surpriza ca al tău controller Behringer X-Touch Mini să se deconecteze. Probabil este legat de faptul că la pornire atât macropad-ul cât și displaypad-ul trag cam mult curent pentru gusturile porturilor USB – am măsurat un spike de 1A care apoi a scăzut la 0.5A și s-a stabilizat la 0.2A pe durata folosirii.

Una peste alta software-ul este decent, după cum am concluzionat și la review-ul Mountain 60 – iar suita de bugs în situația prezentă este deranjantă, dar inerentă dezvoltării unui produs inovator, care totuși depinde de software într-o mare măsură. Sperăm că Mountain va rezolva problemele și că vom avea un software funcțional și sigur ca rezultat.
 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: