lab501.ro

Mountain MacroPad & Mountain DisplayPad

Scris de: , in categoria: Periferice, in 6 October, 2022.

Utilizare

 
Macropad-ul și DisplayPad-ul oferă foarte clar un plus de funcționalitate biroului dumneavoastră, cât și un plus de eleganță. Sunt periferice frumoase, cu aluminiu anodizat cu aspect “brushed” și plastic de calitate, masivitate suficientă și aduc un plus de funcționalitate semnificativ. Fiecare OLED de pe DisplayPad are o rezoluție 104 x 104 pixeli și arată absolut superb. Senzația tactilă la actuarea butoanelor este plăcută, cu un bump tactil rotund în cazul macropadului și un click discret în cazul DisplayPad.

Faptul că la o utilizare zilnică bugurile software menționate precedent nu ies în evidență mai deloc este un alt motiv pentru care recomand ambele periferice pasionaților. Dacă folosiți Mac sau Linux însă mai aveți de așteptat, pentru că deși Elgato Stream Deck oferă compatibilitate oficială cu Mac și neoficială cu Linux în cazul Mountain ni s-a promis că deocamdată compatibilitatea cu alte platforme este în stadiu de studiu.

Putem lansa aplicații ale sistemului de operare – de exemplu Calculator – deși DisplayPad nu va lua automat iconul, pe care va trebui să-l selectăm dintr-o listă. Putem aloca controale multimedia pentru butoane, putem aloca diverse programe cărora să le asociem profiluri, putem aloca shortcuts specifice pentru Photoshop sau OBS Studio sau Premiere… dar nu putem adăuga shortcuts personalizate pentru aceste programe. Pentru asta putem în schimb folosi funcționalitatea Macro și acolo ne putem face de cap, dar mă întreb de ce Mountain a ales să pună shortcuts pentru Photoshop de exemplu înclinarea brush-ului cu 15 grade plus sau minus dar nu avem shortcuts pentru mărimea brush-ului? Iar exemplele pot continua.

Pe de altă parte, aceste goluri de usability sunt din perspectiva unui pasionat care s-a obișnuit să aibă o tastatură pe deplin programabilă, cu layers, prin urmare 99.95% dintre potențialii utilizatori nu vor fi deranjați de aceste mici probleme.

Putem face drag and drop în cazul DisplayPad al aplicațiilor, dar dacă aplicația la care faceți drag and drop vine peste un buton deja configurat, îl va suprascrie. Mountain au spus că momentan cut and paste este mai important decât a implementa “swap” (aplicațiile să fie schimbate între ele când facem drag and drop la una pe cealaltă).

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: