lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Zanzibar 2014

Scris de: , in categoria: Featured, Foto, Gadget, in 24 November, 2014.

Delfini si Blue Safari

 
Dupa atatea distractii pe uscat era cat se poate de clar ca oceanul ne cheama din nou! Dimineata la prima ora am calatorit in sudul insulei pentru a vedea delfinii. Experienta este una unica iar cei mai curajosi dintre noi chiar au inotat cu delfinii. Atentie insa, pentru cei slabi de inger, calatoria cu barca pe Ocean, in larg, in afara protectie oferite de bariera de corali poate fi destul de neplacuta, deoarece valurile sunt foarte mari iar cei care sufera de rau de mare nu se vor simti foarte bine (discutam despre barci mici, de 5-6 persoane, foarte rapide).

Dupa experinta cu delfinii, care a fost cat se poate de intensa si placuta, a venit momentul pentru o alta activitate acvatica, dar de data aceasta menita relaxarii. Folosind o poteca prin curtea unui localnic, am ajuns in locul unde o barca mai mare urma sa ne duca in Blue Safari. Ce inseamna Blue Safari? Ei bine, este vorba despre o combinatie intre snorkeling si vizitarea unui lant de insulite alcatuite din nimic altceva decat nisip alb. In momentul in care oceanul se retrage, varfurile unor bancuri de nisip ies la suprafata, formand aceste insulite. In momentul in care ajungi acolo, ai pur si simplu senzatia ca ai insula ta privata, o mana de nisip alb in mijlocul oceanului.

Dupa balaceala si vizitarea insulelor, am poposit pe o insula ceva mai mare, pe care exista si vegetatie si cladiri unde in timpul refluxului localnicii vand suveniruri sau fac gratar pentru turisti. Dupa amiaza insa, toata lumea pleaca de pe insula, in momentul in care vine fluxul. De acolo am vizitat “piscina localnicilor”, o laguna formata prin infiltrarea oceanului in interiorul insulei, care arata ca un peisaj de pe o alta lume.

 
Sony DCS-TX20
Sony-BlueSafari-01

Sony-BlueSafari-02

Sony-BlueSafari-03

Sony-BlueSafari-04

Sony-BlueSafari-05

Sony-BlueSafari-06

Sony-BlueSafari-07

Sony-BlueSafari-08

Sony-BlueSafari-09
 
Dimineata am avut ocazia sa vedem un baobab impresionant, dar si cuiburi de pasari de mare in palmieri (ceva ce nu mai intalnisem in alta parte a insulei). Dupa intalnirea cu delfinii, plimbandu-ne intre diverse insule de nisip ne-am bucurat inca odata de bogatia Oceanului Indian si de diversitatea vietii marine din recifurile de corali. Pe langa fotografiile de mai jos, puteti urmari si un film realizat cu Benq SP2.

A urmat o alta surpriza pe insula mare – un baobab si mai impresionant! Legenda spune ca acesta s-a prabusit in urma cu 500 de ani si de atunci au crescut alti baobabi mai mici din el (de fapt crengi care au crescut vertical). Ca sa intelegeti dimensiunea acestui copac, imaginati-va ca o “scorbura” a acestuia gazduia o mica piscina naturala.

 
Nikon AW110
Nikon-BlueSafari-01

Nikon-BlueSafari-02

Nikon-BlueSafari-03

Nikon-BlueSafari-04

Nikon-BlueSafari-05

Nikon-BlueSafari-06

Nikon-BlueSafari-07

Nikon-BlueSafari-08

Nikon-BlueSafari-09

Nikon-BlueSafari-10

Nikon-BlueSafari-11

Nikon-BlueSafari-12

Nikon-BlueSafari-13

Nikon-BlueSafari-14

Nikon-BlueSafari-15

Nikon-BlueSafari-16

Nikon-BlueSafari-17

Nikon-BlueSafari-18
 
Cam asa arata paradisul din punctul meu de vedere!
 

Comentarii

4 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Zanzibar 2014

  1. RazvanS a scris pe:

    Foarte faina prezentarea. Multumesc.

  2. Luke a scris pe:

    Foarte bun articolul, cat despre destinatie…superba!

  3. Zanzibar Fain :D

  4. Lucian Mihai a scris pe:

    Ok

Lasa-ne un comentariu: