lab501.ro

Review – GoPro HERO12 Black

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 12 March, 2024.

GoPro HERO12 Black

 
Trece timpul, dragii Monstrului, atat de repede uneori, incat parca nici nu il vedem cum trece pe langa noi! De exemplu, nici nu mi-am dat seama ca au trecut 11 ani de cand publicam primul review dedicat unui action-cam, un review in care explicam de altfel si istoria acestei categorii, modul in care se dezvoltase pana in acel moment si tipul de activitati pentru care avem nevoie de o astfel de camera.

Si desi in momentul in care scriam acel review varful de gama al celei mai cunoscute companii din domeniu era seria GoPro Hero 3, anumite lucruri nu s-au schimbat prea mult pana acum. Desigur, din punct de vedere hardware ne aflam la ani lumina de 2013, insa din punct de vedere al utilitatii si al functiilor pe care trebuie sa le indeplineasca un action cam, lucrurile au ramas in linii mari aceleasi.

Astfel, astazi, in momentul in care majoritatea utilizatorilor folosesc telefonul mobil pe post de shooter principal, o camera de actiune este utilizata si achizitionata in principal de catre cei care practica o activitate sportiva cum ar fi ski, snowboarding, ciclism, motocross, snorkeling sau scuba diving. Practic orice activitate unde ai nevoie de o camera rezistenta, usor de montat oriunde, perfect adaptata conditiilor de utilizare.

Si nu, nu trebuie neaparat sa fii profesionist ca sa utilizezi o astfel de camera. Din contra, o buna parte dintre cei care folosesc camere de actiune sunt simpli pasionati care vor sa isi inregistreze coborarea pe partie, tura de bicicleta sau excursia de snorkeling din vacanta. Si fie vorba intre noi, camerele de actiune sunt infinit mai potrivite pentru astfel de activitati decat un telefon mobil, dintr-o multitudine de motive.

Rezistenta la socuri, rezistenta la apa, greutate, dimensiuni, usurinta in utilizare, lentila gandita special pentru asa ceva, ecosistemul de accesorii, toate acestea fac din camerele de actiune un produs de nelipsit din colectia unui pasionat si pot face referire aici la experienta mea de simplu utilizator din ultimii 14 ani, in care am avut Go Pro-ul dupa mine la fiecare tura de partie, fie in Romania, fie in Bulgaria sau Austria, la fiecare balaceala in Grecia, Thailanda, Vietnam, Zanzibar sau Bali.

Am folosit pana acum HD Hero, HD Hero 2, HERO6 Black si HERO12 Black, asta fara sa mai iau in calcul camerele folosite pentru teste si review-uri. Si uite asa am ajuns la povestea de astazi, dedicata celui mai nou membru al familiei GoPro, mai precis GoPro HERO12 Black. Pentru ca din momentul in care am testat HERO7 Black, respectiv GoPro MAX 360, nu pot spune ca am mai urmarit prea atent domeniul.

In primul rand pentru ca imediat dupa ce am testat MAX 360 a venit 2020, care numai an pentru calatorit si testat camere de actiune nu a fost. Iar in al doilea rand pentru ca am fost pe deplin multumit de HERO6 Black din dotare, asa ca nu am mai dat atentie lansarilor (cu exceptia revolutiei Insta360, care deja este o alta poveste / un alt tip de camera). Da, segmentul camerelor 360 a cunoscut o adevarata revolutie in ultimii ani, o serie de companii noi capitalizand de pe urma problemelor avute de GoPro la capitolul software.

Pe de alta parte, la capitolul camere de actiune standard (non-360), GoPro ocupa in continuare locuri fruntase, atat la capitolul performanta, cat si la capitolul vanzari, dovada stand si cele 5 generatii de camere lansate in ultimii 5 ani. Pentru ca daca in 2018 discutam despre HERO7 Black, undeva spre sfarsitul anului trecut se lansa HERO12 Black, camera alaturi de care am petrecut aproximativ 4 luni pana acum, dar, mai ales, prima camera care m-a convins in sfarsit sa schimb batranul HERO6 Black.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: