lab501.ro

Review – GoPro MAX 360 – Fusion la puterea a doua

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 5 November, 2019.

GoPro MAX 360

 
In urma cu doi ani, GoPro lansau HERO 6 Black, prima camera care incorpora chipset-ul GP1. In cadrul aceleiasi lansari, era anuntat un nou tip de GoPro, mai precis GoPro Fusion. Aceasta ajungea in magazinele din SUA la inceputul lui 2018, respectiv pe 2 Aprilie in Romania, iar noi am petrecut o buna parte din luna Martie in compania sa, asa cum v-am povestit de altfel in review-ul dedicat.

GoPro Fusion a fost prima incercare a producatorului american de a aborda piata camerelor 360, desigur, intr-un mod tipic GoPro, adica printr-un action cam. Acest lucru era de altfel un avantaj pentru Fusion, oferindu-i un loc aparte in panteonul camerelor 360 existente pe piata, majoritatea acestora fiind gandite pentru un alt tip de utilizator, nu pentru pasionatii de sporturi (uneori) extreme. Desigur, asta nu inseamna ca nu existau si alte modele pe piata, cum ar fi Garmin Virb 360, sau ca nu au aparut noutati in acest domeniu intre timp, un exemplu fiind Insta360 ONE X.

Totusi, in momentul in care discutam despre camere de actiune, GoPro este un nume cu o insemnatate aparte, fiind vorba despre compania care a ajutat la nasterea si popularizarea acestui fenomen. Poate si din acest motiv, in cel de-al doilea trimestru din 2018, Fusion inregistra o cota de piata de aproximativ 48% in Statele Unite, din punct de vedere al veniturilor generate de camerele 360.

Asa cum spuneam si in momentul lansarii, GoPro Fusion avea un potential enorm, insa existau si o serie de aspecte care puteau fi imbunatatite. Unul dintre acestea, de exemplu, era procesul greoi de post-productie, in care stitching-ul intre materialul video captat de cei doi senzori pe doua card-uri de memorie diferite trebuia realizat pe PC, cu ajutorul aplicatiei GoPro Fusion Studio. Un alt aspect nu tocmai roz era pretul, mai precis 3499 RON in momentul lansarii, pentru un produs destul de nisat, din punctul nostru de vedere.

Dimensiunile, greutatea si imposibilitatea de a utiliza Fusion si in alt mod decat 360 erau de asemenea argumente pe care nu as putea sa le trec la capitolul plusuri. Pe de alta parte, posibilitatile creative pe care Fusion le oferea nu puteau fi trecute cu vederea, drept urmare am asteptat cu sufletul la gura lansarea urmasului oficial, iar acesta tocmai a ajuns in Romania.

Este vorba despre GoPro MAX, sau GoPro MAX 360, o camera de actiune care incearca sa adreseze o mare parte din minusurile primului model si care aduce o serie intreaga de imbunatatiri, precum si o serie de noi neajunsuri. Dar… sa nu sarim la concluzii…

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: