lab501.ro

Review – GoPro MAX 360 – Fusion la puterea a doua

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 5 November, 2019.

The Good

 
Si totusi, exista lumina si in intuneric si extaz acolo unde este agonie… Pentru ca in ciuda minusurilor explicate atat de detaliat in paginile anterioare, GoPro MAX este o camera unica, o camera care nu ar trebui sa lipseasca din arsenalul pasionatilor de sporturi, o camera care aduce atatea lucruri in plus, inclusiv un pret de lansare cu aproximativ 30% mai scazut fata de cel al modelului Fusion!

Astfel, stabilizarea MAX Hyper Smooth este cu adevarat exceptionala, GoPro MAX fiind capabila sa produca materiale video de calitate chiar si daca o montam pe o caruta care circula pe un drum de tara prin Teleorman, trasa de un armasar in calduri cu 3 picioare care a mirosit o iapa dupa colt. It’s that smooth si chiar nu exagerez.

In al doilea rand pentru ca modul HERO ne ofera posibilitatea de a achizitiona o singura camera in loc de doua. Desigur, pentru cei care au nevoie de material 4K @ 60fps, sau 1080p @ 240 fps, HERO 8 Black este o camera mult mai potrivita. Insa daca va incadrati in categoria de utilizator pentru care 1080p @ 60fps este suficient, cum sunt si eu, de exemplu, atunci GoPro MAX reuseste sa ofere ceva in plus chiar si pentru utilizatorii de HERO.

Cum ar fi unghiul MAX Hyper View, care elimina nevoia utilizarii unui bat de mari dimensiuni, respectiv posibilitatea de a verifica in permanenta cadrul cu ajutorul display-ului LCD. Sau functia PowerPano, care in varf de munte este chiar utila si nu este deloc un moft.

Si evident, GoPro MAX ofera avantajele specifice unei camere 360. Chiar daca vizualizarea acestui tip de continut nu este neaparat cea mai placuta experienta, posibilitatea de a ajusta constant incadratura, exportand apoi un material 1080p este o unealta extraordinar de importanta pentru pasionatii sporturilor de actiune.

Pentru ca, nu cred ca reprezinta o noutate pentru nimeni multitudinea de ocazii in care camera ar fi trebuit ajustata cu 3 grade mai la dreapta si 5 grade in jos pentru a obtine incadratura ideala pe o tura unica, iar noi ne dadeam seama de asta doar in momentul in care vizionam materialul pe calculator. Cu GoPro MAX putem realiza aceste corectii oricand, ba chiar si miscari de camera, pentru a surprinde ce este important pentru noi.

Acest lucru se aplica si in cazul modului de functionare TimeWarp 360, cu ajutorul caruia putem obtine materiale video cu adevarat unice, in cadrul carora putem schimba orientarea dupa bunul plac in post productie. Iar lista bunatatilor nu se opreste aici, deoarece GoPro MAX este dotata cu Horizon Leveling, probabil una dintre cele mai utile functii integrate pe o camera de actiune pana acum.

Si lista continua cu scene detection, care optimizeaza setarile interne in functie de mediul in care filmam, integrarea datelor furnizate de GPS si senzorii de miscare, asa cum vedeam in cazul modelelor HERO din gama Black, posibilitatea de a indica directia de captare a sunetului, in functie de modul de filmare pe care il alegem, ba chiar si faptul ca GoPro APP functioneaza acum mai bine ca niciodata.

Nu in ultimul rand, GoPro MAX este o camera mai mica, mai usoara, mai bine protejata decat Fusion, care utilizeaza un singur card de memorie si este… cu riscul de a ma repeta… mai ieftina. Motiv pentru care, eu unul chiar imi doresc aceasta camera si chiar cred ca poate aduce un plus de distractie si versatilitate pe partie, bicicleta, surf sau orice alt tip de sporturi de actiune, chiar daca nu este camera 360 perfecta pe care o asteptam cu totii.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: