lab501.ro

Review – GoPro HERO12 Black

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 12 March, 2024.

GoPro Quick

 
Ehehei, dragii monstrului, daca exista un capitol unde am tot avut probleme cu GoPro in ultimii 7 ani de zile, atunci acesta este cu siguranta suportul software pe care compania il ofera utilizatorilor, respectiv modul in care functiona (sau mai bine zis nu functiona) aplicatia GoPro Quick cam pana la HERO7 Black. Pentru ca, va rog sa ma credeti, aceste doua aspecte mi-au mancat sufletul la propriu intr-o perioada, m-au facut sa ma cert cu oameni, sa sufar de PTSD si sa am fluctuatii de greutate pe baza de stres.

In primul rand, pentru ca pana si in ziua de azi avem GoPro Webcam pentru Mac si Windows, avem Player pentru Mac si Windows, dar la capitolul GoPro Quick, sistemele listate sunt iOS, Android si Mac, cu infamul “Coming soon for Windows” la final de propozitie. Cu alte cuvinte, nu s-au schimbat prea multe fata de ce va povesteam aici, acum 5 ani. Nici pana in momentul de fata nu avem la dispozitie o aplicatie gratuita de la GoPro pentru editarea rapida a materialului video pe un desktop sau notebook cu Windows.

Personal mi-am spus parerea pe marginea acestui subiect, asa ca nu are rost sa mai revin asupra acestui aspect – it is what it is. Legat de aplicatia de Android insa, era o perioada in care am suferit psihic intens de pe urma ei. Pentru ca nu este deloc interesant sa te agiti si sa injuri timp de o ora pe marginea circuitului Ferrari de la Modena, incercand sa conectezi camera la telefon, adica la acelasi telefon la care ai mai conectat-o de 1000 de ori, iar aplicatia sa refuze pur si simplu sa faca asta. Imaginati-va aceeasi situatie si la partie, sau pe marginea Oceanului Indian, scenariul fiind de fiecare data acelasi.

Am filmat lucruri interesante, vreau sa le descarc pe telefon si sa le partajez cat mai repede. Ei bine, era o vreme cand acest lucru era la fel de posibil ca ghicirea numerelor castigatoare la LOTO, iar prietenii care aveau camera si le explicasem cat de usor e sa faci asta ma sunau socati de situatie si nu reuseam nici unii nici altii sa ne dam seama de ce aplicatia efectiv nu merge.

Ei bine, din experienta pe care am avut-o alaturi de GoPro Quick pe Android in ultimele 4 luni, pot spune ca in linii mari acele vremuri sunt demult apuse. Nu, nu am mai intampinat nici un fel de problema in momentul in care am dorit sa conectez camera la telefon, nu am avut nici o problema cand am descarcat filmele, iar de data aceasta lucrurile au evoluat, deci discutam chiar si de cativa zeci de GB intr-o transa si nu am avut probleme in a face ajustari rapide in GoPro Quick.

Practic, in 99% din cazuri aplicatia chiar functioneaza asa cum ar trebui, singurele aspecte deranjante fiind faptul ca esti asaltat cu oferte la abonamentul GoPro de fiecare data cand pornesti aplicatia, iar uneori, daca ai de-a face cu mai multe surse de dimensiuni mari, aplicatia ramane blocata in momentul in care incerci sa salvezi filmul si sa il exporti.

In rest, abonamentul care iti da acces la stocare in cloud este chiar util, pentru ca vei umple repede memoria telefonului daca filmezi in 4K, aplicatia poate utiliza si alte filme si imagini din memoria telefonului, ba chiar iti monteaza singura uneori clip-uri scurte, pe care le poti posta ca amintiri direct pe retelele de socializare, iar conectarea la camera, asa cum am spus si mai sus, se realizeaza de fiecare data rapid si fara probleme.

 


 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: