lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Zanzibar 2014

Scris de: , in categoria: Featured, Foto, Gadget, in 24 November, 2014.

Prison island

 
Ziua insorita care a culminat cu vizitarea “pietrei” s-a sfarsit la fel ca si celelalte zile, cu o baita in Oceanul Indian si o cina copioasa. A doua zi ne-am pregatit sa vizitam Prison Island, insula care adaposteste o rezervatie dedicata broastelor testoase de uscat, dar si fosta inchisoare a sclavilor.

Pe un soare la fel de orbitor ca deobicei ne-am imbarcat in clasicele barci acoperite pentru a calatori pe insula testoaselor (alaturi de un capitan foarte simpatic si prietenos). Evident, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, prin urmare in momentul in care am pasit pe insula s-a starnit o ploaie torentiala cum doar in zonele tropicale /ecuatoriale poti vedea.

Fiind vorba despre o ploaie calda, nu ne-am oprit si am vizitat testoasele gigant. Aici s-a vazut cat de mult conteaza sa ai la indemana doua camere rezistente la intemperii. Toti isi ascundeau telefoanele sau camerele in timp ce eu si Gabriela fotografiam broscutele linistiti, in mijlocul unei ploi cat se poate de crancene.

Broasca testoasa uriasa de uscat este o specie pe cale de disparitie , iar rezervatia de pe Prison Island numara cateva sute de exemplare, de la pui nascuti de cateva luni si pana la giganti de 157 de ani si ~300 Kg. Gigantii sunt blanzi, prietenosi si pot fi hraniti de catre vizitatori. Atentie insa cand se deplaseaza – daca esti in papuci si te calca o “broscuta” de cateva sute de kilograme o sa ai o senzatie interesanta.

 
Nikon AW110

Nikon-Testoase-01

Nikon-Testoase-02

Nikon-Testoase-03

Nikon-Testoase-04

Nikon-Testoase-05

Nikon-Testoase-06

Nikon-Testoase-07

Nikon-Testoase-08

Nikon-Testoase-09
 
Dupa ce vizitezi zona frumoasa a insulei, vine si momentul in care trebuie sa iti aduci aminte de sutele de ani de sclavie prin care au trecut populatiile africane, vizitand ceea ce a mai ramas din inchisoarea sclavilor, precum si locul de unde acestia erau incarcati pe vapoare pentru a ajunge in orientul mijlociu.

Dupa ce am vizitat vestigiile unor vremuri intunecate ale omenirii, ne-am imbarcat iar impreuna cu simpaticul capitan si ne-am indreptat spre Stone Town (Zanzibar City), capitala Zanzibarului si locul unde s-a nascut Freddy Mercury.

 
Sony DCS-TX20

Sony-Prison-01

Sony-Prison-02

Sony-Prison-03

Sony-Prison-04

Sony-Prison-05

Sony-Prison-06

Sony-Prison-07

Sony-Prison-08

Sony-Prison-09

Comentarii

4 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Zanzibar 2014

  1. RazvanS a scris pe:

    Foarte faina prezentarea. Multumesc.

  2. Luke a scris pe:

    Foarte bun articolul, cat despre destinatie…superba!

  3. Zanzibar Fain :D

  4. Lucian Mihai a scris pe:

    Ok

Lasa-ne un comentariu: