lab501.ro

Review – Mountain Everest 60

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 14 April, 2022.

Sub capota

Avem acces prin opt șuruburi prezente pe partea superioară a plate-ului, scoțând câteva taste de pe primul și ultimul rând. Observăm nu mai puțin de două straturi de spumă poliuretanică, unul între plate și PCB și unul între PCB și spatele din ABS al carcasei. Pe baza carcasei din ABS tronează un strat de silicon dens, care explică sunetul înfundat, satisfăcător al întregii tastaturi.

Observăm și două cabluri panglică care duc la daughterboards care sunt responsabile de interfața cu numpad-ul și un cablu cu un conector (din păcate nu JST) pentru porturile USB tip C pentru interfața cu PCul.

PCBul este foarte îngrijit proiectat și se observă socket-urile Kailh hot swap. Informal, acestea au o durată de „viață” de aproximativ 500 de schimbări per socket, dar este improbabil că veți trece prin 500 de tipuri de switchuri într-o viață de om.


Observăm controllerul de Sonix FN32F240 bazat pe procesorul Cortex M0, cu un ROM de 64K, o alegere interesantă. Asta deoarece acest ansamblu consumă foarte puțin curent și tastatura nu are nevoie de două porturi USB de exemplu pentru a fi alimentată precum unele tastaturi de pe piață (nu dăm nume). Și asta oferind curent și numpad-ului și numărului impresionant de LEDuri RGB.


Demontând un switch întâlnim și prima dezamăgire. Lubrifierea „din fabrică” a switchurilor nu este nici pe departe aproape de ce se poate face manual. Din nou, nu sunt familiar cu procesele din fabrici, dar rezultatul este submediocru. Vestea bună este că le puteți lubrifia manual dumneavoastră, deoarece tastatura este hot swap, eventual cu adăugarea de switch films. Asta dacă simțiți nevoia, personal mi se pare că switchurile sună foarte decent în această configurație.
Fără urme de lubrifiant pe partea superioară a housingului (capacul), ceea ce este un semn al lubrifierii insuficiente.

 

La privirea “în lumină” asupra stem-ului galben observăm vagi urme de lubrifiant în loc de o peliculă uniformă și translucidă pe suprafețele de interes – sliders, partea “embossed” de pe lateralele stem-ului, precum și fața anterioară și posterioară a switchului. Arcul pare să fie foarte foarte fin lubrifiat, ceea ce este un lucru bun și explică lipsa ping-ului întâlnit la majoritatea switchurilor care nu au fost lubrifiate.


Stabilizatoarele nu le-am demontat deoarece sunetul tastelor lungi este întru totul satisfăcător. Dacă nu-i nimic stricat, nici nu reparăm și nici nu deranjăm.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Mountain Everest 60

Lasa-ne un comentariu: