lab501.ro

Mountain – tastaturi premium din Germania

Scris de: , in categoria: Stiri, in 27 January, 2020.

Mountain

 

Tastaturile mecanice nu sunt ceva nou, fiind prezente pe piata inca din anii 80. Conceptul de tastaturi de “gaming” este insa ceva mai recent, fiind introdus pe piata in ultimii ’20 de ani, alaturi de mouse de gaming, headset pentru gaming, mousepad pentru gaming si o intreaga alta serie de componente sau periferice dedicate gamerilor.

Intr-adevar, cel putin in ultimii 10 ani segmentul perifericelor de gaming a explodat pur si simplu, o pleiada intreaga de producatori abordand acest segment, de la nume cu traditie in domeniu si pana la producatori care si-au castigat faima in alte segmente de piata, dar au intrat ulterior in aceasta zona.

Asa cum am vazut insa in ultimii 10 ani, reteta unei tastaturi de gaming este destul de simpla – exista 3-4 formate (dimensiuni), 3-4 producatori de switch-uri si… desigur… RGB cat cuprinde. Pasionatii stiu insa ca exista si altfel de companii, care permit un nivel de personalizare ridicat, de la forma si dimensiunile tastaturii si pana la tipul de switch-uri si key-caps-uri utilizate.

Aceste companii sunt insa mai putin cunoscute, adresandu-se in general unui segment de piata alcatuit din pasionati care stiu exact ce nevoi au si sunt dispusi sa plateasca pentru un produs care le satisface pe deplin aceste nevoi. Undeva pe la mijloc, intre tastaturile clasice de tip “switch-uri mecanice de la brand-ul X, iluminare RGB, port pass-through” si maniacii “rama metalica, key-caps-uri PBT personalizate, kit dedicat de switch-uri” o noua companie incearca sa intre pe piata, pe numele sau Mountain (sau Mountain.gg).

Mountain este un start-up german, fondat de o mana de pasionati, pe care avem placerea de a ii cunoaste personal din vremea in care serviciile lor erau puse in slujba unor companii binecunoascute din domeniu. CEO-ul si fondatorul Mountain, Tobias Brinkmann, intra in cel de-a 20-lea an de activitate in domeniu, dupa ce a activat in ultimele doua decade in cadrul unor companii precum OCZ, AC Ryan si Toshiba si a infiintat agentia 360 Service Agency, in urma cu 4 ani.

La fel ca majoritatea celor care activam in acest domeniu, Tobias este la origini un “old school gamer”, care a crescut la sfarsitul anilor 90, alaturi de aceleasi titluri pe care le-am savurat cu totii in acea perioada. Din acest motiv,
in Iunie 2018, Tobias a infiintat Mountain, o companie al carei scop este producerea de tastaturi de gaming complet personalizabile, bazate pe componente si materiale premium.

In acest sens, Mountain vor demara in Martie o campanie pe Kickstarter, unde vor dezvalui mai multe detalii legate de conceptul care sta in spatele brand-ului Mountain. Daca sunteti curiosi sa aflati despre ce este vorba, sau vreti sa beneficiati de un pret special in momentul in care produsele vor fi lansate pe piata, puteti vizita acum site-ul lor, Mountain.gg, unde va puteti inscrie pe lista celor care vor primi noutati si discount-uri direct de la producator.
 

Comentarii

2 comentarii la: Mountain – tastaturi premium din Germania

  1. Vibeup a scris pe:

    Nemtii au un customer support penibil… si cand vine vorba sa inlocuiesti o tasta sunt sigur ca vor oferi ca apple inlocuire totala :))

  2. Alin a scris pe:

    Suna delicios. Daca vom avea tastaturi facute la nivelul e finete al lui Leopold in Germania, ar fi ceva.

Lasa-ne un comentariu: