lab501.ro

Review – Mountain Everest 60

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 14 April, 2022.

Concluzii

Sunt vesel, dar și trist simultan. Produsul de față are o construcție cu adevărat excepțională dpdv fizic. Senzația, feedback-ul și sunetul la tastare sunt impecabile. Funcționalitatea adăugată de numpad remarcabilă. Dar există posibilitatea ca pentru dumneavoastră software-ul să nu ofere instrumentele care vă sunt necesare. Personal, eu am nevoie de personalizare pentru tastele pe care le accesăm prin Fn, iar acum că știm că Fn va fi remapabil într-o variantă ulterioară a software-ului și că am reușit să recuperăm tilda pierdută printr-un update de firmware pot continua să sper într-o versiune Base Camp care oferă funcționalitatea de care aș avea nevoie și cel mai important lucru este că producătorul ascultă aceste sugestii și le implementează rapid.

Într-un articol precedent am definit o serie de caracteristici pe care trebuie să le luăm în considerație în aprecierea unei tastaturi. Prin urmare, să vedem cum se comportă Mountain Everest 60 prin prisma acestora:

1. Estetică
Everest 60 arată bine. Este o tastatură elegantă, dar care ne și arată mult. Switchurile iluminate plutind pe plate-ul anodizat negru au o estetică aparte, dar chiar și cu ele stinse tastatura arată sobră dar și jucăușă pe birou, îndemnându-te să o atingi și să te joci sau să lucrezi cu ea. Evident, aceasta este o preferință personală și aprecierea este subiectivă.

2. Materialele folosite – apreciere obiectivă
Avem aluminiu și ABS de calitate în construcția carcasei și tastele din PBT. Ansamblul se simte foarte solid, nu flexează și stă bine pe birou. Cu un pad de protecție pentru birou magnetic această poziție este imutabilă pe birou fără un efort care întotdeauna va depăși prin forța necesară acțiunile normale asupra unei tastaturi. Mountain 60 nu se va plimba pe birou în timpul tastării avântate a unui eseu sau în timp ce mitraliezi cifre în Excel cu numpad-ul. Feeling-ul overall este de calitate bună.

3, Funcționalitate
Aici discutăm încă odată de preferințe. Personal nu pot folosi eficient o tastatură care nu rulează QMK din cauza dependenței de layers pe care am dobândit-o în timp. Dar pentru cineva care folosește tastaturi aftermarket prebuilt, această problemă este inexistentă.

4. Disponibilitate
Mountain 60 este disponibilă pentru achiziționarea direct de pe site-ul producătorului, care se află în Uniunea Europeană și care trimite în România. Prin urmare, avem o disponibilitate bună a produsului.

5. Preț VS Calitate
Fără numpad tastatura costă 139.99 EUR. Ce primim pentru acești bani? O carcasă foarte solidă, din aluminiu (rama și plate-ul) cu ABS foarte solid, cablu detașabil USB tip C, keycaps PBT, switch-uri lubrifiate și stabilizatoare lubrifiate manual, cu straturi izolante din spumă și silicon care conferă o semnătură acustică excelentă și un software puțin peste mediocru dar absolut normal pentru tastaturile din această gamă de preț – să ne înțelegem, majoritatea producătorilor au probleme la capitolul software. Cu numpad, prețul este de 209.99 EUR, ceea ce deja intră în zona pe care am căzut de acord s-o numim high end. Este această tastatură cu tot cu numpad high end?
Din punct de vedere al pieței prebuilt, da, este high end. Construcția foarte solidă și sănătoasă și caracteristicile din cutie o recomandă. În schimb dacă prețul merită? Depinde de preferințe. Dpdv al aprecierii obiective – materiale folosite, disponibilitate – da, este un preț relativ decent. Celelalte însă pot face diferența. Dacă vă place semnătura acustică și senzația la tastat, flexibilitatea de a muta numpad-ul pe partea stângă și amprenta pe birou scăzută, este un concurent demn de luat în seamă pe piața prebuilt, plasat relativ sus pe lista de opțiuni în funcție de necesitățile personale.

 

De asemenea, Mountain ne permite selectarea de keycaps diferit colorate, folosind pentru denumirea acestora nume de pietre rare. O alegere interesantă, kiturile arată bine – aici din nou discutăm de preferințe – și ar trebui să fie același PBT de calitate decentă. Ce mi se pare important este că aceste keycaps pot fi selectate la cumpărare și nu adaugă nimic prețului tastaturii. Evident, primiți doar un set de keycaps, cel ales. Accesoriile nu sunt ceva ce lipsesc acestei tastaturi și în general pare o alegere buna pentru o tastatură din categoria prebuilt, în funcție de preferințele personale și nivelul de burdușire al portofelului.

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Mountain Everest 60

Lasa-ne un comentariu: