lab501.ro

Review – Mountain Everest 60

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 14 April, 2022.

Prezentare

Carcasa este de tip low profile, cu switchurile care plutesc pe plate întru totul vizibile. Buza superioară a ramei din aluminiu este așezată pe un strat de policarbonat translucid care ne duce cu gândul la posibilitatea iluminării RGB a acestuia. Pe laterale se observă câte un capac care odată îndepărtat oferă acces pentru montarea numpad-ului opțional. De asemenea, ce ne atrage atenția la prima vedere este lipsa cablului atașat tastaturii, sau mai precis – prezența cablului detașabil.

Cu piciorușele sale și atât tastatura are un unghi de tastare de 2 grade. Cu un set de piciorușe de extensie acest unghi este de 6 grade și cu două seturi 9-10 grade. Personal prefer un unghi de tastare de 7-8 grade, iar cel de 6 este perfect satisfăcător.

 

Personal am un pad de protecție birou de la IKEA (Rissla) care este ușor magnetic. Combinația cu piciorușele cu magneți ai tastaturii cu acest pad este absolut excelentă iar tastatura stă foarte solid pe birou. Problema apare la mutarea acesteia atunci când are numpad-ul opțional atașat deoarece conexiunea între tastatură și numpad nu este grozavă. Dacă ridicați doar porțiunea 60% a tastaturii, numpadul va atârna la un unghi de ea, ceea ce mă face să mă gândesc că folosirea unor magneți mai serioși pe lateral pentru fixarea numpadului ar fi fost o alegere bună.

Construcția este foarte solidă și m-a încântat. Când mi-a fost oferită la review am avut șansa unui test orb, am atins-o și am pipăit-o și mi-a plăcut. De asemenea, am ascultat cu atenție cum sună tastele lungi (shift stânga, backspace, enter, space) și am fost foarte mulțumit de un sunet plăcut, înfundat, satisfăcător. Stabilizatoarele sunt lubrifiate manual în fabrică cu Krytox GPL 205G0 după spusele producătorului, deci nu sunt sigur exact de procesul respectiv, dar la prima ascultare am fost plăcut impresionat. De asemenea, tastatura fiind hot swap, aceasta va putea fi demontată pentru reaplicarea de lubrifiant dacă va fi necesar după câțiva ani de utilizare.

 


Plate-ul este din aluminiu anodizat și oferă un contrast subtil cu rama din aluminiu brushed care o înconjoară.

Avem un sunet la tastare absolut decent, tastatura sună cu o tonalitate joasă în cazul tastelor lungi și normal în cazul tastelor scurte. Aceasta deoarece deși lubrifiate, switchurile sunt totuși cu capac din policarbonat și nu au upstroke silențios. Una peste alta sună bine de tot pentru o prebuilt – click aici pentru typing test. Legendele sunt ușor lizibile și fontul este plăcut, aș spune aproape business. Cert este că tastatura aceasta este potrivită atât pentru la birou, cât și pentru acasă.

 

 


Observăm că tastatura are trei porturi de tip USB tip C, oricare dintre ele fiind disponibil pentru conectarea la PC. Aceasta ne permite să folosim un punct de conectare favorit în funcție de cablul pe care dorim să-l folosim, ceea ce ne permite rutarea optimă a cablului pentru tastatură. Din nou aș dori să menționez că prezența cablului detașabil este un mare plus pentru longevitatea tastaturii deoarece cablul este unul dintre principalii candidați la “lucruri care se pot strica la o tastatură”, mai ales dacă trebuie rutat printr-o junglă de periferice prezente pe birou.

Pe baza numpad-ului opțional observăm un buton culisant care expune portul USB tip C tip tată pe partea dorită pentru a-l conecta la tastatură. Din păcate numpad-ul nu funcționează decât cu tastatura, neavând un controller integrat. Poate fi mutat și conectat plug-and-play, nu necesită reconectarea tastaturii la PC pentru a fi recunoscut.

Construcția numpad-ului este la fel de solidă ca cea a tastaturii în sine, cu tastele lungi la fel plăcute la actuare datorită lubrifierii cu simț de răspundere a stabilizatoarelor. Regăsim switchurile Mountain 45 galbene, lubrifiate, la fel de plăcute atât ca feedback la tastare cât și ca semnătură acustică. Cele două produse se complementează frumos și elegant.

Faptul că putem monta numpad-ul fie pe dreapta fie pe stânga este un mare plus pentru pachetul complet. Stilul „southpaw” cu numpad pe stânga este la foarte mare căutare de către mulți oameni și este frumos să vedem o companie care se gândește și la ei.

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Mountain Everest 60

Lasa-ne un comentariu: