lab501.ro

Review – Mountain Everest 60

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 14 April, 2022.

Specificatii

Interfata / Dimensiune cabluUSB / 2m
Dimensiuni (LxWxH)115 x 307.2 x 46.44mm
768g
SwitchMountain Linear 45 / Hot swappable
Keycaps/ProfilDS PBT/OEM
Taste macroNu
Taste multimedia Nu
IluminareDa, RGB
Porturi5 x USB 3.2 Type-C
TehnologiiN-Key Rollover / 100% anti-ghosting
WristpadNu
MCUCortex M0
LayoutCustom 64 key US-ANSI
Memorie interna5 profile

Să începem cu switchurile. Switchurile prezente pe Mountain 60 pot fi de trei tipuri și sunt branded Mountain – galbene (liniare, 45g forță de actuare), albe (liniare cu distanța de travel redusă, așa numitele „speed”, tot 45g forță de actuare) și albastre (tactile, 55g forță de actuare). Varianta primită la test are switchurile galbene deci nu știm dacă switchurile albastre sunt și clicky.

Ceea ce este cu adevărat interesant este combinația de materiale din care sunt alcătuite switchurile. Astfel, stem-ul (chestia din centru, colorată, pe care vin montate keycaps) este din POM (polyoxymethylene), un material excepțional de bun pentru a asigura culisarea ușoară, înlesnită din baza de nylon (PA66). Capacul este din policarbonat, ceea ce conferă o semnătură acustică satisfăcătoare și permite trecerea luminii, fiind transparent.

Tastatura este hot swap, ceea ce permite schimbarea switchurilor cu ce preferăm personal, are compatibilitate pentru switchurile cu 5 pini aftermarket, totul superb până acum. Personal aș fi preferat ca orientarea switchurilor să fie southfacing (cu fanta pentru LED în jos) în loc de northfacing, dar cu keycaps incluse în pachet nu am găsit nicio problemă de compatibilitate.

Keycaps sunt DS PBT conform specificațiilor, ceea ce înseamnă dye-subbed PBT, ceea ce se traduce în dye-subbed polybutylene terephthalate. PBT este un plastic foarte bun pentru keycaps, cu dezavantajul tastelor lungi pentru care există riscul de “warping” (torsionarea în ax longitudinal al tastei). Din fericire, deși avem o grosime de doar 1.23mm (keycaps de la ePBT de exemplu au 1.4mm grosime, un producător respectat de keycaps aftermarket), sunetul lor este satisfăcător iar torsionarea tastelor lungi este inexistentă. Tasta în sine este acoperită de un strat negru de vopsea aplicat prin sublimare, în care sunt gravate cu laser legendele tastelor, obținând astfel translucența acestora pentru lumina oferită de LEDurile RGB.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Mountain Everest 60

Lasa-ne un comentariu: