lab501.ro

Asus VivoTab RT review – Transformer, meet Windows RT

Scris de: , in categoria: Tablete, in 12 December, 2012.

Metodologie

 

De-a lungul existentei NEXT LAB 501 ati putut vedea teste exhaustive de performanta, intr-o suita larga de benchmark-uri pentru ca acestea sunt disponibile din abundenta pentru Android. Din pacate insa, situatia in magazinul de aplicatii Windows sta cu totul altfel, existand o singura aplicatie de benchmarking: Speed Test Pro.

Cu siguranta ca lucrurile se vor schimba in viitor, pentru ca Windows-ul este o platforma uriasa pentru dezvoltatori, dar astfel de aplicatii (benchmark-uri, jocuri 3D) au un ciclu de dezvoltare destul de indelungat, in special atunci cand se face trecerea la o platforma noua.

Nu incerc sa ii scuz pe cei de la Microsoft pentru lipsa de aplicatii sau pe dezvoltatori pentru ca nu se misca mai repede, ci incerc sa ma scuz pe mine in fata voastra pentru lipsa unui numar suficient de teste de performanta. Am rulat cele doua benchmark-uri de browser folosite si in cadrul articolului Windows Phone 8 – Browsermark si SunSpider 0.9.1 –, precum si Speed Test Pro, aplicatia despre care vorbeam mai devreme. Situatia este nefericita, dar din moment ce Windows RT nu permite decat instalarea aplicatiilor din magazinul oficial iar acestea lipsesc cu desavarsire nu exista nicio rezolvare.

Exista si o lipsa crancena de jocuri 3D disponibile pentru Windows RT, majoritatea fiind aplicatii simple care nu reusesc sa incarce nici un SoC de generatie anterioara, asa cum este Nvidia Tegra 3. Toate aceste lucruri sunt insa edificatoare pentru stadiul in care se afla ecosistemul Windows RT in acest moment, dar asa se intampla imediat dupa lansarea unei noi platforme. Si noi, ca si voi, speram sa se schimbe lucrurile cat mai repede.

 

Rezultate

 

Rezultatele in cele doua benchmark-uri browser-based par surprinzatoare la prima vedere, insa o scurta analiza tehnica ne arata ca totul are sens. Daca veti compara scorurile obtinute in Browsermark 2.0 si SunSpider 0.9.1, cu cele obtinute de HTC 8X (un smartphone WP8), veti vedea ca ele sunt foarte apropiate. Ambele sisteme de operare (RT si WP8) fiind bazate pe acelasi kernel si acelasi motor de browser, IE 10, comparatia are sens. In SunSpider se poate observa clar ca partea de procesor din HTC 8X, cele doua nuclee Krait, depasesc solutia quad-core Cortex-A9 din Tegra 3. Ironic, nu?, cum dispozitivele cu Windows Phone 8 ajung sa fie mai rapide decat cele cu Windows RT.

Speed Test Pro isi face prima aparitie pe LAB 501, deci nu avem termen de comparatie pentru Vivotab RT in acest benchmark. Am inclus in acest articol si aceste rezultate in special pentru partea de stocare, unde se pot vedea limitarile solutiei eMMC. In practica, acestea sunt la fel de evidente, timpul de bootare situandu-se undeva la 30s, iar aplicatiile luand ceva timp pana se incarca.

Comentarii

10 comentarii la: Asus VivoTab RT review – Transformer, meet Windows RT

  1. ferike a scris pe:

    “Cu toate ca a fost o incercare foarte buna de la Lenovo, motiv pentru care am spus ca imi doresc ca si Ultrabook-urile sa fie construite cel putin la fel de bine, mici probleme si-au gasit loc in sasiul hibridului american…”

    Care american?

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    Lenovo, parte din IBM, bineinteles.

  3. ferike a scris pe:

    N-ai inteles. Lenovo a cumparat in 2005 de la IBM divizia Personal Computing Division, dupa acordul din 2004: “Lenovo and IBM announce an agreement by which Lenovo will acquire IBM’s Personal Computing Division, its global PC (desktop and notebook computer) business. The acquisition forms a top-tier (third-largest) global PC leader.”

    recomand link-ul urmator, pentru tinerii care nu stiu istorie: http://www.lenovo.com/lenovo/ro/en/history.html

    Lenovo nu a fost parte din IBM niciodata :). Chestie de nuanta, zic.

  4. “Ihlades a scris pe: 12 December, 2012 at 14:54
    Lenovo, parte din IBM, bineinteles.”

    what?!?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Lenovo#IBM_personal_computer_business

  5. Wow, cata atentie….

  6. A.si o mentiune…or stii unii istorie…oameni pe aici stiu hardware…mult…cat sa ii trainuiasca pe aia mai “batrani” care stiu doar istorie… Asa ca atentie la review si mai putina gargara de pr…

  7. ferike a scris pe:

    hai mai monstru, ce naiba, asa ne cunoastem, va dau un feedback (nu tie, lui lui ihlades, the young jedi, ca asa invata, nimeni nu se naste invatat).

    Si daca ai o forma minima de respect fata de mine, nu ma lua te rog cu pr gargara. Ca acum sunt pe partea cealalta a baricadei n-are nici o legatura cu discutia de fata. Discutia o aveai, daca nu ti-ai dat seama, cu unul din gasca old school (Anghelidi, Decebal, remember those names?), care n-a dormit in papucii statului in acele vremuri. For 6 fu***g long and nice HARDWARE years, monstru!

  8. Feedback-ul e una, nota de malitiozitate este alta. Young Jedi asta mic stie al naibii de mult hardware. Si te-am luat cu PR gargara pentru ca sasiul american sau chinezesc nu faceau nici o diferenta in acest review.

  9. ferike a scris pe:

    diferenta este in profesionalismul vostru monstru, te rog nu ma intelege gresit. nu m-as fi legat de acest aspect (sau orice aspect) daca tot acelasi review ar fi aparat in alta parte …(de exemplu un site care are obiceiul sa fure stiri/articole de la voi).

    Nu-mi scoate ochii si nu o numi malitiozitate ca m-am legat de acest mic detaliu. Malitios as fi fost daca m-as fi legat inutil de observatiile mai mult sau mai putin subiective/pertinente ale lui ihlades, legate de materialele folosite, de utilitatea tastaturii (care btw, in Romania are un attachemt rate de 55%, worldwide peste 60%, adica in traducere libera, la fiecare 10 tablete vandute peste 6 cumparatori iau si tastatura), greutatea totala, etc. Acolo e taram sfant, fiecare cu parerea lui.

  10. Malitiozitatea sta in ton nu in ce detaliu abordezi…

Lasa-ne un comentariu: