lab501.ro

Review – ASUS ROG Strix SCAR 17 X3D – AMD Ryzen 9 7945HX3D

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 22 August, 2023.

ASUS ROG Strix SCAR 17 X3D

 
Zi de vara, pana-n seara, treaba, treaba si iar treaba… cam asa arata verile mai nou, in care producatorii se inghesuie sa lanseze cat mai multe produse si tehnologii noi, tehnologii care, nu-i asa, trebuie luate la puricat de catre cetatenii abilitati sa faca asta, mai precis noi. Acum… nu spun ca o fi rau… pentru ca pana la urma multe dintre produsele si tehnologiile nou lansate sunt chiar interesante. Iar unele dintre ele… poate chiar mai interesante decat altele.

Acesta este si cazul de fata, unde o tehnologie desktop isi gaseste din nou calea si catre domeniul PC-urilor portabile, adica notebook-uri. Despre ce este vorba? Ei bine, in urma cu doi ani de zile, in cadrul Computex 2021 (virtual, desigur), AMD anuntau introducerea tehnologiei 3D V-Cache pe procesoarele lor, aceasta debutand initial in cadrul segmentului server, pe procesoarele AMD Epyc Milan.

Jumatate de an mai tarziu, la CES 2022, AMD anuntau primul procesor desktop care avea sa integreze aceasta tehnologie, mai precis AMD Ryzen 7 5800X3D, procesor care si-a si facut de altfel aparitia pe piata in Aprilie 2022. Ei bine, anul acesta si-au facut aparitia procesoarele X3D din cea de-a doua generatie, mai precis AMD Ryzen 9 7950X3D si AMD Ryzen 7 7800X3D, despre care v-a povestit de altfel colegul meu Matei in review-urile dedicate.

Iar urmatorul pas, despre care vom discuta astazi, a venit mai repede decat ne asteptam, tehnologia 3D V-Cache facandu-si aparitia si pe procesoarele mobile ale celor de la AMD, mai precis pe modelul AMD Ryzen 9 7945HX3D. Acesta a fost integrat de catre ASUS in modelul ASUS ROG Strix SCAR 17 X3D, in esenta acelasi ASUS ROG Strix SCAR 17 G733PY despre care va povesteam in urma cu mai bine de trei luni, dar echipat cu un alt procesor. Drept urmare, astazi nu vom analiza laptop-ul in sine, sau calitatea display-ului, acestea fiind deja prezentate in review-ul antementionat, ci ne vom concentra pe performanta noului procesor.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: