lab501.ro

Asus VivoTab RT review – Transformer, meet Windows RT

Scris de: , in categoria: Tablete, in 12 December, 2012.

Constructie si dotari

 

In stilul marilor companii, si taiwanezii au reusit sa isi construiasca o identitate puternica si folosesc un limbaj estetic comun device-urilor comercializate. Spun asta pentru ca imediat ce arunci o privire peste VivoTab RT iti dai seama ca ai de-a face cu o tableta Asus. Pe partea din fata, de exemplu, singura diferenta in raport cu alti Transformeri este butonul capacitiv care ofera o scurtatura catre ecranul de start, buton care reprezinta o cerinta Microsoft pentru integratorii Windows 8. In afara de acesta se mai pot gasi in partea de sus camera foto/video de 2MP si logo-ul Asus, ca sa nu uiti ce device folosesti. In rest nu am putea vorbi decat despre sticla care acopera intreaga suprafata.

Partea din spate este ceva mai interesanta, atat din prisma design-ului cat si din perpsectiva materialelor folosite. Zona inferioara este finisata lucios, din aluminiu, si nu cred ca aceasta a fost cea mai inspirata decizie a inginerilor de la Asus. Poate ca ofera o rigiditate sporita device-ului, dar mainile transpira destul de usor pe aluminiu, iar suprafata se comporta ca un magnet pentru amprente. Cred ca se poate observa si in poze acest lucru.

Zona superioara, unde se afla camera foto/video de 8MP, este construita din plastic pentru a oferi transparenta in zona radiofrecventelor, asigurand astfel un semnal cat mai bun atat pentru conexiunea Wi-Fi cat si pentru reteaua mobila. Aceasta solutie inginereasca a fost mascata destul de bine de designeri, iar in poze constructia asimetrica arata destul de bine. Atunci cand ridici tableta insa, plasticul striat nu iti ofera deloc experienta unui device premium. Nu o fi aluminiul cea mai inspirata alegere, insa el este un material nobil in cazul portabilelor, iar contrastul facut de zona de plastic nu cred ca va incanta pe nimeni.

Privind VivoTab RT din fata se pot vedea butonul de pornire/oprie si butonul de reset, foarte subtil construit, asemanator cu ce se poate vedea la routere. Butoanele au fost plasate in aceasta zona pentru a fi usor de folosit atat in modul tableta, cat si in modul notebook. In partea de jos se afla mecanismul de prindere in dock si conectorul proprietar Asus, care serveste la incarcare si la comunicarea cu dock-ul.

Pe latura din dreapta se gasesc jack-ul stereo de 3.5mm, unul dintre difuzoare si butoanele de volum. Pe partea opusa, in stanga, se gasesc butonul de eliberare din modul notebook, al doilea difuzor, slotul SIM, cel microSD si portul micro HDMI. Pe partea de conectivitate VivoTab RT nu sta prea bine, asadar, intrucat lipseste clasicul port USB, fie el si in varianta mini, lucru pentru care va fi nevoie sa instalati dock-ul. Compromisul este facut in mod evident pentru a pastra gradul de mobilitate cat mai ridicat, grosimea redusa este sabia cu doua taisuri in cazul de fata.

Comentarii

10 comentarii la: Asus VivoTab RT review – Transformer, meet Windows RT

  1. ferike a scris pe:

    “Cu toate ca a fost o incercare foarte buna de la Lenovo, motiv pentru care am spus ca imi doresc ca si Ultrabook-urile sa fie construite cel putin la fel de bine, mici probleme si-au gasit loc in sasiul hibridului american…”

    Care american?

  2. Ihlades Post author a scris pe:

    Lenovo, parte din IBM, bineinteles.

  3. ferike a scris pe:

    N-ai inteles. Lenovo a cumparat in 2005 de la IBM divizia Personal Computing Division, dupa acordul din 2004: “Lenovo and IBM announce an agreement by which Lenovo will acquire IBM’s Personal Computing Division, its global PC (desktop and notebook computer) business. The acquisition forms a top-tier (third-largest) global PC leader.”

    recomand link-ul urmator, pentru tinerii care nu stiu istorie: http://www.lenovo.com/lenovo/ro/en/history.html

    Lenovo nu a fost parte din IBM niciodata :). Chestie de nuanta, zic.

  4. “Ihlades a scris pe: 12 December, 2012 at 14:54
    Lenovo, parte din IBM, bineinteles.”

    what?!?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Lenovo#IBM_personal_computer_business

  5. Wow, cata atentie….

  6. A.si o mentiune…or stii unii istorie…oameni pe aici stiu hardware…mult…cat sa ii trainuiasca pe aia mai “batrani” care stiu doar istorie… Asa ca atentie la review si mai putina gargara de pr…

  7. ferike a scris pe:

    hai mai monstru, ce naiba, asa ne cunoastem, va dau un feedback (nu tie, lui lui ihlades, the young jedi, ca asa invata, nimeni nu se naste invatat).

    Si daca ai o forma minima de respect fata de mine, nu ma lua te rog cu pr gargara. Ca acum sunt pe partea cealalta a baricadei n-are nici o legatura cu discutia de fata. Discutia o aveai, daca nu ti-ai dat seama, cu unul din gasca old school (Anghelidi, Decebal, remember those names?), care n-a dormit in papucii statului in acele vremuri. For 6 fu***g long and nice HARDWARE years, monstru!

  8. Feedback-ul e una, nota de malitiozitate este alta. Young Jedi asta mic stie al naibii de mult hardware. Si te-am luat cu PR gargara pentru ca sasiul american sau chinezesc nu faceau nici o diferenta in acest review.

  9. ferike a scris pe:

    diferenta este in profesionalismul vostru monstru, te rog nu ma intelege gresit. nu m-as fi legat de acest aspect (sau orice aspect) daca tot acelasi review ar fi aparat in alta parte …(de exemplu un site care are obiceiul sa fure stiri/articole de la voi).

    Nu-mi scoate ochii si nu o numi malitiozitate ca m-am legat de acest mic detaliu. Malitios as fi fost daca m-as fi legat inutil de observatiile mai mult sau mai putin subiective/pertinente ale lui ihlades, legate de materialele folosite, de utilitatea tastaturii (care btw, in Romania are un attachemt rate de 55%, worldwide peste 60%, adica in traducere libera, la fiecare 10 tablete vandute peste 6 cumparatori iau si tastatura), greutatea totala, etc. Acolo e taram sfant, fiecare cu parerea lui.

  10. Malitiozitatea sta in ton nu in ce detaliu abordezi…

Lasa-ne un comentariu: