lab501.ro

Toamna se numara bobocii… si notebook-urile la oferta

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 20 September, 2022.

Notebook 2022

 
Imi aduc aminte si acum de vremurile in care notebook-urile erau apanajul celor cu dare de mana, PC-ul la purtator fiind pana cu nu foarte mult timp in urma ceva imposibil de imaginat pentru multi dintre noi. Ce-i drept, nu pot spune ca imi amintesc cu exactitate cat timp a trecut de atunci… poate 30 de ani, poate 20 de ani, cert este ca pentru o buna bucata de timp marea majoritate a utilizatorilor a fost legata invariabil de priza, monitor si tastatura. Apoi, asa cum am mai spus-o de nenumarate ori pana acum, progresul tehnologic a democratizat efectiv domeniul portabilelor, din ce in ce mai multi oameni avand acces la astfel de solutii.

Desigur, nu a fost un drum scurt sau usor, deoarece notebook-urile pe care ni le permiteam in urma cu 20 de ani erau la ani lumina distanta de performanta pe care o ofereau desktop-urile acelor vremuri, dar macar aveam posibilitatea de a raspunde la un mail, edita un document sau urmari un film fara sa avem nevoie de un PC. Stiu, stiu, aceste lucruri pot fi realizate acum cu ajutorul unui smartphone, dar hei… discutam despre alte vremuri.

Astfel, am trecut prin perioade extrem de interesante din punct de vedere al progresului tehnologic, iar incet, incet, masinile care nu ne ofereau foarte multe au inceput sa fie din ce in ce mai dotate. Si uite asa am asistat impreuna la nasterea notebook-urilor de gaming, care trebuie sa recunoastem ca erau solutii deosebit de greoaie si costisitoare in primii ani de viata. Si cu toate acestea tehnologia a progresat, iar in urma cu 6-7 ani am inceput sa vedem masinarii a caror performanta se apropia din ce in ce mai mult de cea a unui desktop, cu preturi din ce in ce mai accesibile si dotari din ce in ce mai spectaculoase.

Acesta a fost de altfel si motivul pentru care noi am inceput in acea perioada sa acordam atentia cuvenita notebook-urilor, lucru care se vede cat se poate de clar si din numarul de review-uri publicate. Astfel, daca in perioada 2011 – 2016 publicam 41 de articole dedicate notebook-urilor, din 2017 si pana acum am publicat nu mai putin de 111 articole pe aceasta tema, adica aproape de trei ori mai multe articole pentru aproximativ aceeasi perioada de timp. Pentru ca atunci, prin 2016 – 2017, notebook-urile de gaming au inceput sa prinda cu adevarat avant.

Iar de atunci si pana acum am primit din ce in ce mai multe dotari, din ce in ce mai multa putere de calcul, pentru preturi din ce in ce mai convenabile. Motiv pentru care, in zilele noastre, avem acces la PC-uri portabile cu o performanta excelenta, cu preturi care pornesc uneori chiar si de la 3000 – 3500 RON. Si ca sa fim intelesi – discutam despre masinarii care concureaza fara prea mari probleme cu desktop-uri din acelasi segment de pret, ba chiar le si intrec uneori, cand preturile placilor video sunt complet in balarii.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: