Asus VivoTab RT review – Transformer, meet Windows RT
Impresii finale
Este foarte interesant pentru un om pasionat de tehnologie, asa cum sunt eu, asa cum sunteti si voi, sa vada atatea si atatea realizari diferite pe baza unei singure idei: o tableta care se poate transforma in laptop si invers. Sistemul folosit de Asus nu este nou, dar asta numai pentru ca am avut ocazia sa il vedem folosit in seria Transformer ce integreaza Android. De data aceasta insa avem o sumedenie de alte form-factor-uri cu care sa comparam sistemul dezvoltat de Asus.
Ca si tableta, VivoTab RT este foarte bine realizata si reprezinta suma experientelor invatate de Asus in ultimii ani. Hardware-ul este foarte bine inchegat si practic lipsit de orice problema evidenta. Singurul aspect neinsipirat este alegerea materialelor, nu pentru ca ar fi rele, ci pentru ca exista alte solutii si mai comode. Din orice alt punct de vedere ingierii de la Asus si-au facut treaba foarte bine: display-ul foloseste un panou de calitate, touchscreen-ul raspunde foarte bine la input, Wi-Fi-ul are semnal foarte bun prin comparatie cu alte device-uri (lectie invatata de la Transformer Prime?), iar dimensiunile fizice o fac extrem de portabila: numai 525g si 8.3mm in grosime.
Odata atasata tastatura, VivoTab nu mai are atata sens. Cele doua avantaje sunt portul USB 2.0, din nefericire unul singur, si durata bateriei mult imbunatatita, aproape dublata. Dar ca si laptop, notebook sau netbook combinatia nu este cea mai fericita. Distributia greutatii aproape egala intre partea de sus si cea jos aduce cu sine instabilitate, si din acelasi motiv display-ul nu poate fi inclinat suficient de mult incat sa poata fi folosit de pe picioare. Unii ar putea spune ca tastatura si touchpad-ul aduc un plus de productivitate, insa lucrurile nu stau chiar asa. Am descoperit pe timpul testelor ca preferam sa folosesc touchscreen-ul in loc de touchpad, iar tastatura este prea mica ca sa fie folosita pentru perioade indelungate, si, facand abstractie de feedback-ul tactil, nu reprezinta o varianta net superioara celei virtuale. O solutie mai buna ar putea fi folosirea unei tastaturi Bluetooth cu dimensiuni mai generoase.
In concluzie, VivoTab RT este o tableta buna – fluenta, rapida, flexibila in functionare. Dar in momentul in care atasezi tastatura si te astepti sa o folosesti ca pe un netbook, dezamagirea este inevitabila. Pretul ridicat ar putea fi justificat pentru cei care obisnuiesc sa calatoreasca mult si au nevoie de o durata cat mai lunga a bateriei, pentru ca sinceri sa fim, acesta este marele avantaj al VivoTab-ului. Ca sistem complet, tableta/laptop, solutia aleasa de Lenovo mi-a placut mai mult. Intrebarea este simpla daca nu v-ati hotarat: experienta in utilizare a lui Yoga 11 sau flexibilitatea si portabilitatea lui VivoTab?
Comentarii
“Cu toate ca a fost o incercare foarte buna de la Lenovo, motiv pentru care am spus ca imi doresc ca si Ultrabook-urile sa fie construite cel putin la fel de bine, mici probleme si-au gasit loc in sasiul hibridului american…”
Care american?
Lenovo, parte din IBM, bineinteles.
N-ai inteles. Lenovo a cumparat in 2005 de la IBM divizia Personal Computing Division, dupa acordul din 2004: “Lenovo and IBM announce an agreement by which Lenovo will acquire IBM’s Personal Computing Division, its global PC (desktop and notebook computer) business. The acquisition forms a top-tier (third-largest) global PC leader.”
recomand link-ul urmator, pentru tinerii care nu stiu istorie: http://www.lenovo.com/lenovo/ro/en/history.html
Lenovo nu a fost parte din IBM niciodata :). Chestie de nuanta, zic.
“Ihlades a scris pe: 12 December, 2012 at 14:54
Lenovo, parte din IBM, bineinteles.”
what?!?
http://en.wikipedia.org/wiki/Lenovo#IBM_personal_computer_business
Wow, cata atentie….
A.si o mentiune…or stii unii istorie…oameni pe aici stiu hardware…mult…cat sa ii trainuiasca pe aia mai “batrani” care stiu doar istorie… Asa ca atentie la review si mai putina gargara de pr…
hai mai monstru, ce naiba, asa ne cunoastem, va dau un feedback (nu tie, lui lui ihlades, the young jedi, ca asa invata, nimeni nu se naste invatat).
Si daca ai o forma minima de respect fata de mine, nu ma lua te rog cu pr gargara. Ca acum sunt pe partea cealalta a baricadei n-are nici o legatura cu discutia de fata. Discutia o aveai, daca nu ti-ai dat seama, cu unul din gasca old school (Anghelidi, Decebal, remember those names?), care n-a dormit in papucii statului in acele vremuri. For 6 fu***g long and nice HARDWARE years, monstru!
Feedback-ul e una, nota de malitiozitate este alta. Young Jedi asta mic stie al naibii de mult hardware. Si te-am luat cu PR gargara pentru ca sasiul american sau chinezesc nu faceau nici o diferenta in acest review.
diferenta este in profesionalismul vostru monstru, te rog nu ma intelege gresit. nu m-as fi legat de acest aspect (sau orice aspect) daca tot acelasi review ar fi aparat in alta parte …(de exemplu un site care are obiceiul sa fure stiri/articole de la voi).
Nu-mi scoate ochii si nu o numi malitiozitate ca m-am legat de acest mic detaliu. Malitios as fi fost daca m-as fi legat inutil de observatiile mai mult sau mai putin subiective/pertinente ale lui ihlades, legate de materialele folosite, de utilitatea tastaturii (care btw, in Romania are un attachemt rate de 55%, worldwide peste 60%, adica in traducere libera, la fiecare 10 tablete vandute peste 6 cumparatori iau si tastatura), greutatea totala, etc. Acolo e taram sfant, fiecare cu parerea lui.
Malitiozitatea sta in ton nu in ce detaliu abordezi…
Cele mai recente stiri
Logitech lanseaza PRO X SUPERLIGHT 2 si PRO X TKL
Scris in 5 September, 2023.
IFA Berlin 2022 – Samsung
Scris in 5 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – ASUS
Scris in 4 September, 2022.
IFA Berlin 2022 – Lenovo
Scris in 1 September, 2022.
Mountain 4 year anniversary sale
Scris in 22 July, 2022.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube