lab501.ro

Review – ASUS TUF Gaming F15 2022 FX507Z

Scris de: , in categoria: Notebook, in 30 November, 2022.

ASUS TUF Gaming F15 2022 FX507Z

 
Ehehei, dragii monstrului, oricat de lunga si placuta ar fi vacanta, adevarul este ca mai trebuie sa se si termine. Pentru ca lansarile nu tin cont de vacanta noastra, iar produsele se strang stiva in timp ce suntem plecati, ca sa nu ne plictisim cand ne intoarcem. In fond, discutam despre un an cat se poate de activ din acest punct de vedere, marcat de lansari importante in toate domeniile, atat din partea celor trei mari producatori AMD, Intel si Nvidia, cat si din partea integratorilor.

Iar unul dintre domeniile unde asta se vede mai clar ca oricand este cel al notebook-urilor, o categorie unde am avut parte de un adevarat tur de forta anul acesta, reprezentat de procesoare, placi video si zeci de modele noi care le integreaza. Si chiar daca pentru pasionatii de hardware notebook-ul este mai mult o unealta si mai putin un subiect fierbinte, asa cum sunt de exemplu placile video, adevarul este ca progresul tehnologic inregistrat in general se reflecta din plin in acest domeniu.

De exemplu, procesoarele Alder Lake si tehnologia lor hibrida, au adus un spor considerabil de performanta in segmentul desktop. Dar in acelasi timp, modul in care acestea sunt configurate si functioneaza a adus un avantaj important si pentru notebook-uri, acolo unde fiecare optimizare din punct de vedere al consumului are o importanta uriasa.

Astfel, combinatia intre P cores si E cores, precum si modul in care sarcinile sunt alocate de catre thread director, au permis producatorilor de notebook-uri sa impinga performanta si mai departe, o realizare admirabila, tinand cont de ce performanta au ajuns sa ofere notebook-urile de gaming in ultimii 2-3 ani. De altfel, anul acesta am analizat indelung fenomenul, in nu mai putin de 17 articole dedicate notebook-urilor publicate pana acum, primul din an fiind dedicat chiar procesoarelor Alder Lake.

Asta nu inseamna insa ca am epuizat subiectul, chiar daca i-am acordat destula atentie si in curand vor fi anuntate noi generatii de procesoare. Pentru ca asa cum am vazut, din momentul in care procesoarele sunt anuntate la CES si pana le vedem integrate in notebook-uri noi, comercializate in magazinele din tara noastra, pot trece chiar mai bine de 6 luni. Motiv pentru care, de-abia acum putem discuta despre o oferta completa in magazinele din Romania, iar in aceasta oferta si-au facut locul din ce in ce mai multe modele interesante, de la high-end fara compromisuri, pana la modele accesibile, trecand prin cele mai titrate modele – cele din categoria mainstream.

Exact despre un astfel de model vom discuta astazi, mai precis despre ASUS TUF Gaming F15 2022 FX507Z, un notebook care incearca sa ofere o performanta cat mai ridicata, pentru un pret rezonabil. Sa vedem despre ce este vorba…

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: