lab501.ro

Sony Xperia S – Intoarcerea la origini

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 7 May, 2012.

Performanta

 

Cum performanta este un factor important in achizitia unui smartphone, am construit o metodologie de test care sa testeze atat capabilitatile de procesare ale procesorului cat si cele ale placii video: Quadrant, Antutu, GL Benchmark, NenaMark 1, NenaMark2, RightWare Basemark ES 2.0 Taiji dar si BenchmarkPi. Cum performanta sintetica nu spune chiar totul despre experienta in utilizare, am folosit si benchmark-ul Vellamo pentru a vedea performanta in navigare pe Internet.

Configuratia telefoanelor din testele de mai jos o puteti regasi in tabelul de mai jos.

 

SmartphoneCPUGPUSistem de operare
HTC One XQuad-core Tegra 3 @ 1.5GHzULP GeForceAndroid 4.0.3
Sony Xperia SDual-Core MSM8260 (Snapdragon S3) @ 1.5GHzAdreno 220
Android 2.3.7
Samsung Galaxy NoteDual-Core Exynos 4210 @ 1.4GHzMali-400 MP4Android 2.3.5
Samsung Galaxy S PlusSingle-Core MSM8255T (Snapdragon S2) @ 1.4GHzAdreno 205Android 2.3.5
Huawei Ideos X5Single core Scorpion (Qualcomm MSM7230) @ 800MHzAdreno 205Android 2.2

 

Mai sus aveti configuratia hardware si software pentru toate smartphone-urile testate astazi si promitem ca pana la urmatorul review vom mai completa aceasta lista pentru a avea o imagine cat mai clara a diferitelor platforme. Toate procesoarele prezente in acest test sunt bazate pe arhitectura ARM: Cortex-A9 pentru Tegra 3 si Exynos in timp ce Snapdragon S2 si S3 de la Qualcomm folosesc o arhitectura proprietara dar similara cu mai vechiul Cortex-A8.

Spre deosebire de PC-uri unde putem testa hardware diferit cu acelasi sistem de operare pentru a izola si diferentia strict performanta componentelor, in cazul smartphone-urilor acest lucru nu este posibil fara o modificare masiva a firmware-ului. Pentru ca telefonul este livrat ca o solutie completa hardware + software, performanta ce poate fi observata in continuare depinde si de optimizarile de performanta ale lui Android 4 fata de mai vechiul Android 2.3 dar si de customizarile facute de fiecare producator asupra firmware-ului (HTC, Sony, Samsung, etc).

 

Quadrant 2.0

 

 

 

 

 

 

Scorurile obtinute in Quadrant 2.0 releva ca Xperia S se situeaza pe locul doi dupa HTC One X acesta din urma avand un scor de doua ori mai mare. In testul 3D integrat in Quadrant, solutia Adreno se dovedeste mai lenta atat decat Mali-400 MP4 cat si decat solutia Geforce.

 

Comentarii

Un comentariu la: Sony Xperia S – Intoarcerea la origini

  1. High Octane a scris pe:

    Am fost fan Sony-Ericsson, am avut destul telefoane de la ei, printre care amintesc T10, T28, T68i, K750i, W810i. Pana nu demult chiar imi doream cu ardoare un W902. Am apreciat intotdeauna ceea ce Sony reusea sa aduca in plus fata de alti producatori dar in cazul de fata, ma intreb daca (virgula) camera foto de 12 Mpx si display-ul HD si prezenta unui port HDMI justifica diferenta de aproape 700 lei, fata de un Samsung Galaxy S2 pe care il gasim tot la evoMAG la 1879 lei. Personal nu as renunta la customizabilitatea pe care o ofera S2 in favoarea unui display HD fie el chiar cu 342 ppi. Acelasi plastic ieftin il gasim si pe S2, insa bunul simt chiar m-ar impiedica sa dau 25xx lei pe un Xperia S, cand la acelasi pret gasim One X sau cu 250 lei in plus gasim S3. Este overpriced, incorporeaza pe alocuri tehnologii mai slabe decat S2, care desi este mai batran cu aproape un an, are Bluetooth 3.0 si camera frontala de 2Mpx.

Lasa-ne un comentariu: