lab501.ro

Sony Xperia S – Intoarcerea la origini

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 7 May, 2012.

Constructie si design

 

Dimensiunile lui Xperia S il recomanda pentru cei care vor un smartphone cat mai portabil acestea fiind de doar 128 x 64 x 10.6 mm. Spun asta pentru ca smartphone-ul de la SONY este, din punct de vedere al latimii si lungimii, mai mic decat HTC One X si cu putin mai mare decat iPhone 4S. As fi fost inclinat sa zic ca atinge echilibrul perfect dar sa nu ne hazardam inca si sa aruncam un ochi si la grosime. Xperia S masoara 10.6 mm in grosime. Cam mult, aceasta fiind mai mare decat cele doua modele de smartphone-uri cu care l-am comparat mai sus (8.9 mm HTC si 9.3 iPhone). Este totusi mai subtire decat Galaxy Nexus (11.5 mm) insa mai greu decat toate trei, cantarind 144 de grame.

 

 

 

Din punct de vedere al design-ului punctul principal pe care se axeaza Xperia S este zona translucida din partea inferioara a telefonului. Partea transparenta de plastic este iluminata si doar afiseaza icoanele aferente pentru home, back si menu. Abia deasupra acestei zone, dupa cum se observa si din poza, sunt cele trei butoane fizice cu touch. Inteleg, arata bine, dar cu ergonomia ce facem SONY?  Mi-a trebuit ceva timp sa ma obisnuiesc cu cele 3 controale in mare parte datorita zonei mici in care se face contactul.

 

Restul partii frontale este dominat de ecranul de 4.3 inch. Camera frontala de 1.3 MP este pozitionata in coltul din dreapta sus in timp ce logoul SONY este situat deasupra grilei difuzorului. Partea superioara contine in partea din dreapta butonul de on/off cat si mufa stereo pentru casti.

Din punct de vedere al conectivitatii nu prea avem mult de discutat. Mufa micro-USB utilizata atat pentru incarcarea telefonului cat si pentru transferul de date este pozitionata pe latura stanga a telefonului, partea dreapta gazduind conectorul mini-HDMI, butoanele de volum si cel de declansare al camerei foto.

 

 

In rest aspectul e clasic, sobru, culoarea predominanta fiind negrul. Partea din spate, ce gazduieste camera de 12MP si blitz-ul LED este in practica un capac realizat dintr-un plastic cu aspect ieftin. Plasticul despre care discutam este teflonat si se regaseste si in zona inferioara a partii din fata a smartphone-ului. Nu prea sunt convins ca as vrea sa vad cum arata un Xperia dupa o utilizare zilnica de sa zicem un an, dat fiind ca acest tip de material nu este recunoscut pentru rezistenta la frecare. In timp ce toti producatorii se indreapta din punct de vedere al materialelor utilizate catre solutii din ce in ce mai rezistente, ieftine si usoare experimentand cu policarbonat sau alte aliaje mai mult sau mai putin exotice cei de la SONY pastreaza aceelasi stil invechit de sasiu din plastic neadoptand nici pana in prezent solutia carcaselor uni-body. Unde este deci inovatia pe care ar trebui sa ne-o ofere Xperia?

 

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Sony Xperia S – Intoarcerea la origini

  1. High Octane a scris pe:

    Am fost fan Sony-Ericsson, am avut destul telefoane de la ei, printre care amintesc T10, T28, T68i, K750i, W810i. Pana nu demult chiar imi doream cu ardoare un W902. Am apreciat intotdeauna ceea ce Sony reusea sa aduca in plus fata de alti producatori dar in cazul de fata, ma intreb daca (virgula) camera foto de 12 Mpx si display-ul HD si prezenta unui port HDMI justifica diferenta de aproape 700 lei, fata de un Samsung Galaxy S2 pe care il gasim tot la evoMAG la 1879 lei. Personal nu as renunta la customizabilitatea pe care o ofera S2 in favoarea unui display HD fie el chiar cu 342 ppi. Acelasi plastic ieftin il gasim si pe S2, insa bunul simt chiar m-ar impiedica sa dau 25xx lei pe un Xperia S, cand la acelasi pret gasim One X sau cu 250 lei in plus gasim S3. Este overpriced, incorporeaza pe alocuri tehnologii mai slabe decat S2, care desi este mai batran cu aproape un an, are Bluetooth 3.0 si camera frontala de 2Mpx.

Lasa-ne un comentariu: