lab501.ro

Review – Allview Soul X6 Xtreme

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 22 May, 2019.

Allview Soul X6 Xtreme

 
In urma cu 12 ani Apple lansau iPhone, dand startul unei noi ere in domeniul telecomunicatiilor. Un an mai tarziu isi facea aparitia primul smartphone cu Android, iar viata, asa cum o cunosteam noi pana in acel moment, avea sa se schimbe pentru totdeauna. Desigur, iPhone nu a fost primul smartphone, iar Android nu a fost primul sistem de operare modern.

Cu toate acestea, Apple sunt in continuare unul dintre cei mai importanti producatori de smartphone-uri din lume, iar Android este in momentul de fata cel mai folosit sistem de operare consumer, cu peste doua miliarde de dispozitive active in momentul de fata. Si nu cred ca mai mira pe nimeni faptul ca aproximativ un miliard din aceste dispozitive sunt utilizate in China si India – in fond peste 2.8 miliarde de oameni locuiesc in aceste doua tari, adica mai mult de o treime din intreaga populatie a planetei.

Si totusi, in momentul in care ne uitam in jurul nostru si ne dam seama ca majoritatea celor pe care ii cunoastem utilizeaza cel putin un smartphone, iar aplicatii precum Facebook sau Twitter aproape au luat locul clasicelor surse de stiri, pare greu de crezut ca in urma cu 12 ani acest domeniu era de-abia la inceput si marea majoritate a planetei utiliza feature phone-uri, lipsite de majoritatea functiilor avansate pe care le folosim in fiecare zi.

In aceste conditii, cred ca putem afirma cu tarie faptul ca smartphone-urile sunt unele dintre dispozitivele care au avut cea mai rapida evolutie din punct de vedere al dotarilor si functiilor, concomitent cu una dintre cele mai ridicate rate de adoptie pentru orice produs din istorie. Concurenta s-a dovedit a fi acerba si chiar daca marketingul a jucat un rol crucial in evolutia anumitor brand-uri in detrimentul altora, goana dupa functii si dotari a contat la fel de mult, fiecare an aducand ceva nou, in incercarea de a atrage un numar cat mai ridicat de cumparatori.

La inceput, problema era destul de simpla, intrebarea fiind “ce poate face acest produs?”. De la o generatie la alta puterea de calcul a crescut considerabil, astfel incat smartphone-urile au inceput sa faca din ce in ce mai multe, din ce in ce mai bine. Daca la inceput camerele de pe telefoane nu puteau concura nici macar cu performantele unui point&shoot, astazi avem telefoane care inlocuiesc fara probleme camera video sau foto pentru concedii sau evenimente de zi cu zi. Daca la inceput era un chin sa urmaresti materiale video pe smartphone, astazi putem sa vizionam chiar si materiale 4K, la purtator.

Si pe masura ce smartphone-urile au devenit din ce in ce mai puternice si au inceput sa exceleze la sarcinile pe care le realizam cu ajutorul lor, batalia specificatiilor s-a domolit, forma luand incet, incet, locul functiei. Undeva pe la mijlocul evolutiei, am asistat la batalia materialelor. Policarbonat, aluminiu, ba chiar si piele sintetica sau bambus si-au gasit loc pe spatele telefoanelor noastre. Si dupa un timp, producatorii s-au decis pentru sticla sau metal pentru constructia telefoanelor high-end.

Apoi atentia s-a mutat asupra display-ului. La inceput au aparut telefoanele cu margini curbate, apoi din ce in ce mai multi producatori au inceput sa utilizeze faimosul “notch”. Iar in zilele noastre, batalia se da pentru raportul display / margini, ceea ce a dus la progrese semnificative in domeniul senzorilor de amprente sau al camerelor frontale, de exemplu. Si daca unii producatori au integrat si senzorul de amprente si camera frontala in display, altii au incercat sa gaseasca alte solutii pentru a obtine o suprafata utiliza cat mai mare pentru display.

Iar una dintre aceste solutii este camera frontala retractabila, pe care o putem intalni pe Samsung Galaxy A80, Oppo Find X, Oppo F11, Vivo V15 si Vivo Nex, ca sa enumar doar cateva dintre modelele care au apelat la aceasta solutie. Evident, nu am mentionat intamplator acest aspect. Pentru ca exact camera frontala retractabila este una dintre principalele functii ale noului flagship Allview, pe numele sau Allview Soul X6 Xtreme.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – Allview Soul X6 Xtreme

  1. Just Gigi a scris pe:

    Să știi că asta a fost o întrebare către Allview Romania. De ce nu au lansat telefonul cu 6GB RAM. Era mai corect pentru un xtreme. Sau cum ar fi fost cu 8?

  2. zava a scris pe:

    560 nits e puțin pt. un flagship 2019), 4/64, chipset la nivel de Mi8 SE (tel. la 1200 lei în magazine),cameră mediocră, 1700 lei, preț la care iei un S9 sigilat de pe olx.

    Ce-ar mai fi de spus ? Probabil după Geoni și actualul prod. indian va urma și al treilea și tot așa. Zero inovație, noroc cu Androidul mai curat.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    560 de nits nu este putin deloc, este chiar enorm pentru un amoled, iar camera nu este mediocra deloc. Legat de pret… no cooment.

  4. Andrei80 a scris pe:

    Telefonul e ok-ish, dar pretul e de flagship de anul trecut. Exista multe optiuni mai ieftine si MULT mai performante(Mix2S, Poco, Mi8, P20, Mate 10Pro ca sa dau cateva exemple cu care nu poate concura din niciun punct de vedere). Vorbesc despre preturi de magazin.

  5. Allview Soul X6 Xtreme este un smartphone ce depășește cu mult așteptările a ceea ce numim telefon mobil.
    Culoarea, rafinamentul, autonomia, ergonomia, designul, toate au un aspect unic și de foarte bună calitate.

Lasa-ne un comentariu: