Prezentare Lenovo Yoga 11 – Gimnastul familiei Windows RT
Odata deschis, Yoga 11 ar putea pacali pe oricine ca este un notebook tipic. Tastatura si trackpad-ul sunt in locurile in care ne-am astepta, dar cateva detalii tradeaza adevarata categorie a device-ului: display-ul, acoperit de sticla dintr-un colt in celalalt, este inconjurat de o rama mai groasa, asa cum suntem obisnuiti sa vedem la tablete. In plus, chiar sub ecran se poate gasi un buton de Start, altul decat cel care se poate gasi pe tastatura.
Extravaganta de la exterior continua si dupa ce ridicam capacul, tastatura si trackpad-ul fiind inconjurate de o suprafata de piele extrem de placuta la atingere. Nu este atat de moale pe cat m-as fi asteptat, avantajele in comparatie cu plasticul sau aluminiul fiind aderenta sporita (extrem de necesara in modul tableta) si transferul termic mult mai lent – adica incheieturile utilizatorului nu vor lua foc, cu toate ca Tegra 3 ar trebui sa poata fi usor de racit intr-un sasiu de Ultrabook oricum.
Bineinteles, capul de afis il tin balamalele duble folosite de Lenovo. Okay, nu chiar balamalele, cat flexibilitatea pe care acestea le ofera in configuratia dispozitivului. Display-ul se poate roti cu pana la 360 de grade, moment in care Yoga 11 devine o tableta cu tastatura pe spate. Din fericire aceasta devine inactiva in momentul in care display-ul este rotit la mai mult de 180 de grade. Poate mai interesant este faptul ca balamalele sunt suficient de rigide incat sa putem folosi Yoga-ul si in configuratii intermediare care se pot dovedi utile in anumite momente.
Inginerii de la Lenovo par sa se fi gandit la toate detaliile atunci cand au proiectat acest form-factor. Senzorul de orientare, de exemplu, este plasat in carcasa display-ului, astfel incat interfata se va roti corespunzator modului in care folosim device-ul. Iar tastatura devine inactiva in momentul in care rotim display-ul la mai mult de 180 de grade, dupa cum spuneam in paragraful anterior. Toate aceste aspecte duc la o experienta placuta in utilizare, fix de ce aveam nevoie pentru dispozitivele hibride. Compromisurile facute de Lenovo au de-a face cu dimensiunile si greutatea dispozitivul, insa functional vorbind totul este la locul lui, totul este natural si bine implementat, lucru ce nu poate fi spus despre alte form-factor-uri hibride.
Comentarii
Poate noile procesoare economice pe care le pregatesc cei de la Intel cu acea grafica integrata super-performanta GT-1, GT-2, (GT-3 nu e cazul aici) vor face din noile ultraportabile ceva de speriat…vom vedea
Pingback: Maguay U1402i - Premium made in Romania - next lab501
Pingback: Review - Lenovo Yoga C940 15IRH - 9750H si GTX 1650 Max-Q - next lab501