lab501.ro

Prezentare Lenovo Yoga 11 – Gimnastul familiei Windows RT

Scris de: , in categoria: Tablete, in 7 December, 2012.

Constructie si dotari

 

Lenovo ofera Yoga 11 inspre vanzare in doua culori: gri si portocaliu. Dupa cum puteti vedea in poze, noi am primit in teste cea de-a doua varianta si trebuie sa recunosc ca arata foarte bine. Nu o sa ii recomand nimanui sa cumpere varianta portocalie, dar consider ca asemenea initiative curajoase in materie de design trebuie sa apara din ce in ce mai des. Facand abstractie de culoare, design-ul este extrem de reusit din punctul meu de vedere, fiind unul dintre cele mai simple dintre cele existente pe piata. Dupa ce multa lume a laudat Apple pentru design-ul simplu si curat pe care l-a adoptat la majoritatea produselor, iata ca Lenovo reuseste acelasi lucru folosind un limbaj estetic complet diferit – cine ar putea spune ca Yoga 11 copiaza MacBook Air?

Yoga 11 ajunge sa se remarce printr-un design unic, care isi are radacinile in Ultrabook-urile U300s, U310 si U410, dar extrem de bine realizat. Atat partea de sus cat si capacul inferior sunt doua suprafete plate neintrerupte, construite din aluminiu insa finisat cumva moale la atingere. Rezultatul final se afla intre suprafetele de aluminiu intalnite la alte dispozitive si acel material teflonat pe care HTC il foloseste pe spatele smartphone-urilor sale cu pretentii (One X+, 8X, etc.). Porturile, dispuse pe lateral, sunt negre si se integreaza perfect in acea zona inchisa la culoare, lucru care contribuie si el la aspectul ingrijit al lui Yoga. Singura exceptie este conectorul pentru alimentare, dar se poate zice ca el trebuie gasit cat mai usor si de aceea trebuie sa fie usor de vazut.

Privind Yoga 11 din fata se poate vedea butonul de pornire/oprire si LED-ul care il acompaniaza, plasate in aceasta zona pentru a fi usor de folosit si in modul tableta. In acest mod ele ajung sa fie de fapt in partea de sus a dispozitivului, ca la orice alta tableta tipica. Pe latura din stanga se gasesc jack-ul stereo de 3.5mm, unul dintre porturile USB 2.0, conectorul HDMI, unul dintre difuzoare si butoanele de volum.

Pe partea opusa, in dreapta, se gasesc butonul de blocare a orientarii UI-ului, al doilea difuzor si al doilea port USB, cititorul de carduri si conectorul pentru alimentare proprietar Lenovo. Pe partea de conectivitate Yoga 11 sta bine, asadar, insa nu iesit din comun: numarul total de porturi este asemanator cu ce se poate gasi pe majoritatea Ultrabook-urilor, ceea ce nu e rau pentru un dispozitiv ARM, iar aranjarea lor este fericita, pentru ca se pot folosi lejer doua device-uri pe USB chiar si in cazul in care conectorii lor depasesc latimea portului.

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare Lenovo Yoga 11 – Gimnastul familiei Windows RT

  1. Ciupearca a scris pe:

    Poate noile procesoare economice pe care le pregatesc cei de la Intel cu acea grafica integrata super-performanta GT-1, GT-2, (GT-3 nu e cazul aici) vor face din noile ultraportabile ceva de speriat…vom vedea

Lasa-ne un comentariu: