lab501.ro

Review – Lenovo Yoga C940 15IRH – 9750H si GTX 1650 Max-Q

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 12 September, 2019.

Lenovo Yoga C940

 
Demult, tare demult, ma aflam intr-un amfiteatru in Taipei, Taiwan, asteptand sa inceapa conferinta Intel PC Client Event 2010. Mooly Eden tinea prezentarea, in stilul sau caracteristic, care te facea sa uiti ce se intampla in jurul tau si sa ramai cu adevarat captivat de ceea ce vedeai pe scena. Poate si de aceea, 9 ani mai tarziu, inca imi amintesc exact momentul in care fostul General Manager Intel PC Client Group scotea dintr-un plic de hartie nu unul ci doua notebook-uri de mici dimensiuni – “Acesta este viitorul!”.

Desigur, avea sa mai treaca un an pana la dezvaluirea completa a conceptului de ultrabook, in cadrul IDF 2011, in San Francisco, cand acelasi Mooly Eden ne arata in practica ce inseamna “beyond thin and light”. Sase produse erau folosite pe post de exemplu, intre Asus, Acer, LG, Toshiba si Samsung fiind prezent si Lenovo IdeaPad U300s.

Trei luni mai tarziu, la CES 2012, in Las Vegas, Lenovo lansau Lenovo IdeaPad Yoga 13, punand bazele unei serii de produse care avea sa devina definitorie pentru conceptul de ultraportabil. In acelasi an testam versiunea de 11″ pe NEXT, iar restul este deja istorie.

Desigur, de atunci si pana acum au avut loc o serie de schimbari, asa cum este firesc in evolutia oricarei game de produse. Astfel, IdeaPad a disparut din nomenclatura modelelor Yoga, devenind un brand de notebook-uri accesibile, in timp ce Yoga a devenit brand-ul de ultraportabile high-end din portofoliul Lenovo. De-a lungul timpului, producatorul a realizat faptul ca nu toti cei care isi doresc un ultraportabil high-end au neaparat nevoie de ecran rabatabil dotat cu ecran tactil, astfel incat, incepand cu generatia actuala, seria Yoga contine doua tipuri de produse.

Modelele marcate cu litera C inaintea generatiei (C940, C740, etc), sunt modelele Yoga tipice (convertible), echipate cu display rabatabil, cu ecran tactil, in timp ce modelele din gama S (S740) sunt ultrabook-uri clasice (slim), care nu sunt echipate cu display rabatabil si ecran tactil.

De exemplu, cea mai recenta generatie a fost lansata in urma cu o saptamana, in cadrul conferintei Lenovo de la IFA 2019, producatorul anuntand 3 noi modele din gama C (C940, C740 si C640) respectiv un model din gama S, mai precis S740. Practic, in momentul de fata familia Yoga este alcatuita din seria C640 (13.3″, incepand de la 1.25Kg), seria C740 (14 sau 15.6″, incepand de la 1.4Kg), seria C940 (14 sau 15.6″, incepand de la 1.35Kg) si seria S740 ( 14 sau 15.6″, incepand de la 1.4Kg, fara display rabatabil sau touchscreen).

Modelele din seria S540 si S340 fac parte din familia IdeaPad, fiind ultrabook-uri cu un bun raport calitate / pret, fara optiunea de a exista in viitor si versiuni convertible. Desigur, in viitor vom vedea cu siguranta si alte modele, din line-up-ul actual lipsind in momentul de fata versiunile de 11″, de exemplu. Pana atunci insa, ne-am gandit ca nu ar strica sa vedem ce are de oferit varful de gama Lenovo Yoga C940 15IRH, proaspat lansat cu 7 zile in urma.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: