lab501.ro

Lenovo U310 – Ultrabook la puterea albastru

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 1 August, 2012.

Seria ultrabook-urilor cu Ivy Bridge testate de noi se imbogateste astazi cu inca un membru. Venit de aceasta data de la Lenovo, U310 pe numele sau, este un nou model dezvoltat pe noua generatie de nuclee Intel. Despre companie ce sa mai discutam, ca este o companie chineza stim cu totii, ca a ocupat locul 2 mondial marketshare pe zona de PC-uri dupa HP in 2011 poate nu stiu atat de multi. Avem deci astazi de testat un ultrabook de la o companie de renume.

Se pare ca Lenovo a invatat de la experientele anterioare cu ultrabook-urile, alegand un moment propice pentru a lansa un produs, nu ca in primul val cand marile companii, printre care si susnumitul HP, s-au lasat asteptate. Sau poate a fost doar o strategie, lansam modelele mai tarziu, avem parte din vanzarile de unitati pe Sandy Bridge si o data cu lansarea Ivy facem un refresh rapid si abracadabra noi ultrabook-uri din 2nd wave. Nu vorbim despre un singur model ci despre doua, mai exact U310 si U410. Diferentele intre ele sunt de form factor, primul avand un sasiu bazat pe dimensiunea ecranului de 13 inci in timp ce al doilea pe un display de 14 inci. Ambele modele sunt disponibile in 3 culori ale capacului: albastru, rosu si negru.

Dar sa revenim la ultrabook-ul din review-ul de astazi. Vom avea de furca cu un ultrabook bazat pe Ivy Bridge, din seria i5 ce costa aproximativ 3800-3900 RON. Sunt convins ca daca citind randurile de inceput nu v-a atras atentia nimic deosebit, pretul cred ca deja ii face pe unii dintre voi extrem de curiosi.

3900 de lei, merita oare U310? Exact asta o sa vedem astazi. Asezati-va mai bine in fotoliu si hai sa-i dam drumul.

Comentarii

3 comentarii la: Lenovo U310 – Ultrabook la puterea albastru

 1. Cristian Georgescu a scris pe:

  Nu spui prea multe despre zgomotul emis de componente si de ventilator.
  Ieri , de cand aven Sandy , si SSD se poate clar distinge daca un laptop tiuie , bazaie , si abia apoi cand incepe sa se incalzeasca se poate trage o conluzie si despre tonalitatea si intensitatea zgomotului emis de ventilator.
  Azi , cand au aparut ultra b cu Ivy , constructorii ar trebui sa aibe macar o serie de laptop-uri cu tendinte ultra silent , nu numai ultre slim si ultra noise , combinate cu low battery.
  Folosesc un Lenovo T420 , tocmai pt ca au reusit compromisul perfect intre portabilitate ( 2,15Kg ) , autonomie > 9h , si mai ales ” dead silent” pe profil pasiv si cu programel de TPFC

 2. Adrian a scris pe:

  O sa faci si un review pt U410?
  Te intreb pt ca vreau sa-mi iau unul si nu stiu daca isi merita banii.

 3. Nu am primit U410 cu Ivy pana acum, ne-am jucat putin doar cu versiunea cu Sandy.

Lasa-ne un comentariu: