lab501.ro

Review – RedMagic 5G – Lean, mean, gaming machine

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 12 May, 2020.

Constructie si dotari

 
RedMagic 5G imbina in mod fericit aspectul modern cu un design clasic, display-ul fiind plat, flancat de margini extrem de subtiri in zona superioara, respectiv zona inferioara (~82.5% screen-to-body ratio). Colturile panoului sunt rotunjite, ceea ce contribuie din plin la aspectul modern, iar latura frontala si spatele sunt acoperite de sticla securizata, insa lateralele nu sunt curbate, asa cum am vazut in cazul multor flagship-uri in zilele noastre, fiind construite din aluminiu.

Ce-i drept, in cazul lui RedMagic 5G acest lucru nici nu ar fi fost posibil, pentru ca… nu doar display-ul il recomanda pe post de masinarie de gaming la purtator. Astfel, pe langa display-ul de 144Hz, RedMagic 5G este echipat si cu o solutie de racire activa, denumita ICE 3.0, alcatuita dintr-un heatpipe de dimensiuni generoase si un ventilator centrifugal, a carui viteza de rotatie poate ajunge la 16000 rpm. Aerul este introdus printr-o fanta dedicata, pozitionata pe latura din dreapta, fiind evacuat printr-o alta latura, pozitionata pe laterala stanga.

O alta dotare dedicata gamerilor este prezenta a doua butoane tactile pozitionate pe laterala dreapta. Acestea au un input lag de doar 2ms si un sampling rate de 300Hz, oferind un control net superior display-ului, datorita pozitionarii ergonomice in dreptul degetelor aratatoare, in momentul in care tinem telefonul in mod landscape.

Nu in ultimul rand, pe latura din stanga gasim un buton cu ajutorul caruia putem trece telefonul in mod Game Space, o interfata dedicata sesiunilor de gaming, in care avem acces rapid la cele mai importante setari si in care nu suntem deranjati de telefoane, mesaje sau alte notificari.

Nu in ultimul rand, tot pe latura din stanga (latura inferioara in mod landscape) gasim si 5 contacte aurite care ne permit conectarea telefonului la un docking station denumit magic adapter. Acesta este echipat cu trei conectori, mai precis un conector USB-C pentru alimentare, un conector jack de 3.5mm pentru casti si un conector RJ-45 pentru conectarea telefonului la retea prin cablu, pentru eliminarea oricarei forme de lag. Astfel, putem sa beneficiem de o experienta optima, conectati, fara ca firele sa ne incurce.

Evident, datorita acestor dotari si-a facut prezenta si un compromis, mai precis dispunerea butoanelor volum +/- pe latura dreapta, deasupra butonului power. In rest, conectorii sunt dispusi clasic, cu difuzorul secundar, conectorul USB-C, microfonul principal si tavita SIM-urilor fiind pozitionate pe latura inferioara, in timp ce jack-ul audio si microfonul secundar sunt pozitionate pe latura superioara, deasupra difuzorului principal.

Latura din spate este usor curbata inspre laterale, fiind imbracata in sticla. Pe linia mediana sunt dispuse flash-ul, cele trei camere, precum si logo-ul RedMagic, care este iluminat in momentul in care utilizam telefonul in Game Space. Datorita constructiei din sticla, va recomand sa utilizati telefonul impreuna cu o husa dedicata (14.99 Euro), la care poate fi atasat un joystick suplimentar, pe numele sau Pro Handle. Husa si joystick-ul pot fi achizitionate impreuna, pentru 39.99 Euro.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – RedMagic 5G – Lean, mean, gaming machine

  1. kvarq a scris pe:

    cred ca cel mai mult am stat la pagina 9
    si nu ca sa studiez pixelii =))
    n-ar trebui sa chinui asa oamenii…
    ne termini frate =))

    oricum felicitari, ai talent :D

  2. Ionutz a scris pe:

    Daca îl comanzi de pe site-ul pentru Europa ,vine din Europa ca și Oneplus, nu trebuie sa plătești TVA și taxe vamale. Eu am comandat un Redmagic 3S, anul trecut.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Uite…asta nu stiam. Multam de completare

  4. Negaterium a scris pe:

    Frumos review. Pagina 9 —> one page to rule them all :)

Lasa-ne un comentariu: